« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BROWN U AFGANISTANU

Ofenziva na Marjah simbol je nade

Britanski premijer izjavio je da je ofenziva 15.000 NATO-ovih vojnika i pripadnika afganistanske vojske na talibansko uporište u Marjahu bio "simbol nade"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Gordon Brown

,

Afganistan

,

marjah

"Moramo postići mir, jednako kao što moramo dobiti rat", kazao je Brown koji je stigao u posjet britanskim vojnicima u Afganistanu u najvažnijoj vojnoj bazi u pokrajini Helmand, Camp Bastionu.

"Zbog toga je iznimno važno što su samo 20 dana nakon početka operacije, združene međunarodne i afganistanske, vojne i civilne snage od uporišta brutalnih talibanskih napada stvorile simbol nade za stanovništvo", rekao je premijer tijekom prvih osam sati u jednoj od najopasnijih pokrajina u zemlji, Helmandu.

Tijekom njegova iznenadnog posjeta Afganistanu, vjerojatno posljednjem prije parlamentarnih izbora, koji će se u Velikoj Britaniji održati 6. svibnja, Brown je obišao britanske vojne snage u Camp Bastionu te na još dva njihova položaja - u Nad Aliju, sjeverno od Marjaha. Brown je spomenuo potrebu osnivanja afganistanske policije, unatoč problemima korupcije i narkomanije. (hina/metro-portal)

06.03.2010. 17:21:55
Novi komentar
nužno
nužno