« Hrvatska
objavljeno prije 9 mjeseci i 13 dana
TAKO TREBA

Održan drugi Marš za znanost u Splitu i Zagrebu

Zagrebački prosvjednici okupili su se ispred spomenika Nikoli Tesli, velikog znanstvenika i vizionara, u 11.55 kako bi pokazali da je 5 do 12 i da je utjecaj pseudoznanosti i teorija urota u hrvatskom društvu sve veći

Marš za znanost u Zagrebu
Marš za znanost u Zagrebu (Twitter)
Više o

Marš za znanost

,

2018.

Marš za znanost održan je u Splitu i Zagrebu po drugi put, a organizatori kao glavne razloge za prosvjed ističu nedovoljno ulaganje u znanost te medijsko promicanje pseudoznanosti i praznovjerja.

Zagrebački prosvjednici okupili su se ispred spomenika Nikoli Tesli, velikog znanstvenika i vizionara, u 11.55 kako bi pokazali da je 5 do 12 i da je utjecaj pseudoznanosti i teorija urota u hrvatskom društvu sve veći i da je vrijeme da se to preokrene.

Inicijativa Marš za znanost počela je prije dvije godine dolaskom Donalda Trumpa na vlast i njegovom sumnjom u klimatske promjene i znanstvene rezultate. Osim u Splitu i Zagrebu, prosvjedovalo se u 20 zemalja.

Hrvatski prosvjednici smatraju da ima mnogo razloga za prosvjed u Hrvatskoj. Mala ulaganja za istraživanja i razvoj - među najnižima u Europi, klijentelizam u akademnoj zajednici. 

15.04.2018. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno