« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Drakonska kazna

Pedofilu će odrubiti glavu i razapeti ga

Upravo takva kazna očekuje muškarca koji je u Saudijskoj Arabiji proglašen krivim za silovanje petero djece

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Saudijska Arabija

,

kazna

,

pedofil

,

odrubljivanje glave

,

raspeće

Sud u Riyadhu odobrio je smrtnu kaznu koja će se izvršiti na 22-godišnjem muškarcu optuženom za pedofiliju. Silovatelj, čije ime nije poznato, uhićen je prije nekoliko tjedana kada je pokušao uloviti novu žrtvu, nudeći prijevoz jednom dječaku. Sedmogodišnjak, koji je uspio pobjeći neozlijeđen, pomogao je policiji da identificira muškarca.  

Žrtve su bile u dobi od tri do sedam godina. Pedofil bi ih namamio u automobil kada bi se navečer vraćali iz škole, te zatim odvezao u pustinju gdje bi ih silovao. Istraga je pokrenuta nakon što je jedan otac prijavio policiji nestanak svojeg trogodišnjeg sina, navodeći sumnju da ga je oteo muškarac u terenskom vozilu. Dijete je kasnije pronađeno u pustinji gdje je preminulo od žeđi.

Komisija sastavljena od troje sudaca silovatelja je osudila na smrt zbog gnjusnih zločina kojima je terorizirao zajednicu. Raspeće znači da će njegovo tijelo biti pribijeno na stup i izloženo javnosti nakon odrubljivanja glave.

Samo ove godine Saudijska Arabija osudila je na smrt 56 ljudi zahvaljujući zakonima koji omogućuju smrtnu kaznu za zločine poput silovanja, ubojstva, oružane pljačke i krijumčarenje droge. U ekstremnim slučajevima tijelo osuđenika se razapinje u javnosti.

04.11.2009. 16:30:56
Novi komentar
nužno
nužno