« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina
OPA

Odobreno izručenje Josipa Perkovića Njemačkoj

Izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda odlučilo je da se bivši šef jugoslavenske, ali i hrvatske tajne službe Josip Perković izruči Njemačkoj

Perković će se žaliti
Perković će se žaliti (Arhiva)
Više o

Županijski sud u Zagrebu

,

Josip Perković

,

izručenje Njemačkoj

Odluka Vijeća kojim je predsjedao predsjednik Županijskog suda Ivan Tudurić je nepravomoćna. Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo najavio je da će žalbu na tu odluku uputiti Vrhovnom sudu čim dobije pisano rješenje. 

Vrhovni sud pravomoćnu odluku mora donijeti tri dana nakon što prime žalbu na odluku izvanraspravnog vijeća. Nobilo je već ranije najavio da će njegov branjenik, ako ga izruče, progovoriti o svemu što zna te da će se u konačnici obratiti i Ustavnom sudu.

Nobilo je ponovio da se Perković protivi izručenju jer smatra da je u slučaju Đurekovićeva ubojstva nastupila apsolutna zastara te da postupak pred njemačkim sudom nije bilo 'fer suđenje'. Također tvrdi da u tom slučaju postoje dva rješenja o odbacivanju kaznene prijave koje je donijelo hrvatsko Državno odvjetništvo. 

Sutra će sud u Velikoj Gorici odlučivati o sudbini Zdravka Mustača, kojeg  Nijemci također traže zbog ubojstva emigranta Stjepana Đurekovića.

08.01.2014. 16:48:00
Novi komentar
nužno
nužno