« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
WTA PARIZ

Odlična Petra Martić pobijedila Wickmayer

Trenutno 82. tenisačica svijeta za pobjedu je provela 2 sata i 24 minute, a 2. kolu igrat će protiv 34. igračice svijeta, Mađarice Agnes Szavay

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Karolina Šprem

,

Yanina Wickmayer

,

Petra Martić

,

WTA Pariz

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić sjajnom je igrom u 1. kolu WTA turnira u Parizu pobijedila 15. igračicu svijeta i 3. nositeljicu, Belgijanku Yaninu Wickmayer 6-4, 3-6, 7-5.

Martić je za nastup u glavnom ždrijebu dobila pozivnicu organizatora, a svojim nastupom protiv Wickmayer apsolutno je dokazala da organizatori nisu pogriješili.

Iako 19-godišnja tenisačica iz Duća pored Omiša, trenutno 82. tenisačica svijeta, nije dobro započela sezonu, te je na turnirima u Aucklandu, Sydneyju i na Australian Openu gubila u 1. kolu, dolaskom u Europu kao da je pronašla formu. Dobro je igrala za hrvatsku reprezentaciju u Fed Cup natjecanju u Portugalu, a u Parizu je skinula veliki skalp.

Wickmayer je, očekivano, bila agresivnija tenisačica na terenu, ali je i daleko više griješila. Martić je znatno bolje ''miksala'' igru, odlično je čitala igru svoje suparnice i promjenama ritma je često izbacivala iz takta, a posebno učinkovita bila je s kratkim loptama.

U 1. setu je Hrvatica napravila break za 3-2, nakon čega je uzela medicinski time-out zbog problema s lijevim bedrenim mišićem. Srećom, na terenu se njezini problemi nisu osjetili u nastavku, a za osvajanje prvog seta ključan je bio maratonski osmi gem u kojem je Martić realizirala šestu gem loptu.

Martić je za pobjedu na terenu provela 2 sata i 24 minute, te je na kraju osvojila jedan poen više od suparnice. U 2. kolu igrat će protiv 34. igračice svijeta, Mađarice Agnes Szavay, s kojom se dosad još nije sastajala.U drugom setu je Petra propustila break loptu u petom gemu, a u osmom je izgubila servis, iako je imala tri lopte za 4-4. No, u trećem setu je Martić bila puno opasnija na reternu. Štoviše, Belgijanki nije dopustila niti jednu break loptu, a sama je propustila jednu u četvrtom gemu, kada se Wickmayer spasila s asom.

U 12. gemu, Martić je pri vodstvu 6-5 izborila 0-40 na servisu Belgijanke, tri povezane meč lopte. Belgijanka ih je odličnim napadima spasila, ali je Petra sjajnim retern winnerom izborila i četvrtu, a onda je odigrala izvrstan poen koji je okončala izravno poentiravši bekhendom!

Podsjećamo, plasman u 2. kolo glavnog turnira u Parizu izborila je i Karolina Šprem. Naša je tenisačica na startu turnira svladala Švicarku Timeu Bacsinszky sa 7-5, 6-1, a u 2. kolu igrat će protiv 6. nositeljice, Izraelke Shahar Peer.

Hrvatska tenisačica Darija Jurak i Mađarica Marosi poražene su u 2. kolu igre parova. Bolje od njih bile su Bjeloruskinje Govorcova i Puček 3-6, 6-1, 11-9. (Totalsport)

WTA Pariz, 1. kolo:

Martić – Wickmayer (3) 6-4, 3-6, 7-5

2.kolo, parovi:

Govorcova / Puček – Jurak / Marosi 3-6, 6-1, 11-9

10.02.2010. 17:09:31
Novi komentar
nužno
nužno