« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
ATTACK

Odličan početak mjeseca u Attacku

Dobrodošli u još jedno proljeno buđenje i života nuđenje svega i svačega ;)

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

AKC Medika

,

AKC Attack

,

Ripple Effect

People's Kitchen

SRIJEDA 05.05.2023 od 19.00

KUHANJE od 15.00

INFOSHOP PIPPILOTTA

Naša zajednička kuhanja, sakupljanja hrane i večere nastavljaju se istom dinamikom, pa je vrijeme za druženje u travnju! Ovaj puta People's kitchen dobio je malo drugačiji format, jer ćemo ugostiti aktivisticu iz Turske s kojom ćemo pogledati dva dokumentarna filma: Rosa Women's Association - film o organizaciji koja je aktivna u polju borbe protiv nasilja nad ženama, osnovana 2018.godine, akumuliranim znanjem i inspiracijom dugogodišnje borbe kurdskih žena za slobodu. U ovom video-dokumentarcu koji je pripremila dokumentaristica i feministička video-aktivistica Güliz Sağlam, svjedočimo priči o ženama koje se bore za svoja prava i svoje živote, pokušavajući popuniti prazninu ženskih centara solidarnosti i savjetovališta koje je zatvorila skrbnička uprava stvaranjem sigurnog prostora za okupljanje.

Redateljica: Guliz Saglam

Remember this crowd/ Istanbul Convention

„Dokumentarna serija 'Remember This Crowd' projekt je usmene povijesti koju smo mi, kao Žene za ženska ljudska prava - Novi načini, pokrenule kako bismo se osvrnule na kampanje feminističkog pokreta kroz njegovu/našu povijest, da bismo potaknule kolektivno sjećanje na gomile koje su se okupile u našoj rastućoj borbi tijekom godina. Prvi film serijala fokusiran je na Istanbulsku konvenciju koja je postala predmet žestoke javne rasprave, koja i dalje traje. U dokumentarcu se vraćamo na podrijetlo Istanbulske konvencije koja datira iz odluke Europskog suda za ljudska prava u slučaju Nahide Opuz. Još jednom prepoznajemo napore feministica u Turskoj u formiranju konvencije, kao i borbu koju smo vodile tijekom službenog povlačenja Turske iz konvencije. Obraćamo se Feride Acar, Canan Arın, Şehnaz Kıymaz Bahçeci, Meral Danış Beştaş, Feride Eralp i Yıldız Tar kako bismo čule povijest iza slogana "Istanbulska konvencija je naša". Filmovi su s engleskim prijevodom, a nakon projekcija slijedi rasprava na engleskom jeziku. Tijekom zajedničke večere sakupljati ćemo donacije za queer/feministički kolektiv Afet için Feminist Dayanışma, koji pomaže žrtvama stradalim u potresu.

Večer urbane poezije: Open mic night

AKC Attack, Infoshop Knjiznica Pippilotta @ četvrtak 06.04.2023. u 20:00 h

Zora rudi, sunce se budi, izađimo iz jazbina i budimo ljudi!

Dobrodošli u još jedno proljeno buđenje i života nuđenje. Vrijeme je da nam kreativa procvijeta i da budemo dobra djeca ovoga planeta. Okupimo se zato u što većem broju, i nek svako ponese pjesmu, šarenost i energiju svoju. Okvir za to zbivanje bajno, nastanjen je u Medici trajno u obliku Večeri Poezije, nek izađu naše fantazije. U obliku Open Majka nek iz nas izađe sve, i nek budemo tu jedni za druge, zajedno preko oblaka do duge! S nama će večer provesti i jedan jedini Jura Klavijatura. Veselimo se hitovima i bitovima.

Radionica stripa

Pozivamo sve srednjoškolce i srednjoškolke na prijavu za radionicu stripa!

>> Radionica će se održati u četvrtak 6.4. od 18.00 do 21.00 sati u prostoru Centra mladih Ribnjak (prizemlje - prostor kluba).

>> Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave su obavezne ispunjavanjem upitnika na poveznici https://forms.gle/gUisNtomSGumyAxr6 , zaključno s 4.4. u 15.00 sati (ili do popunjavanja svih mjesta).

>> Prijavu za učenike može predati i profesor - s informacijama o učenicima koji dolaze na mail valentina@operacijagrad.net

Broj polaznika/ca je ograničen!

O RADIONICI STRIPA

Na radionici će polaznici/e crtati kolaborativni strip. Prvo će se zajednički osmisliti tema, po kojoj će se zatim kreirati scenariji za strip. Zajednički će se komentirati scenarij, koji će se rezati, kolažirati i upotpunjavati prije nego se krene u sljedeću fazu stvaranja stripa, crtanje. Finalni produkt će biti nekoliko stranica stripa u obliku postera koji će biti izložen u Galeriji Usput Centra mladih Ribnjak.

O VODITELJICI RADIONICE

Radionicu će voditi Ena Jurov koja se bavi vizualnim komunikacijama kroz grafički dizajn, ilustraciju i strip. Završila je MA program Storytelling na Sveučilištu Konstfack u Stockholmu i preddiplomski studij vizualnih komunikacija na Studiju dizajna u Zagrebu. Surađuje na VJ projektima s kolektivom leilamarinaena, redovito izdaje stripove u Komikazama i vodi radionice stripa za djecu i odrasle, a u sklopu Dizajn studija Plejs dizajnirala je vizualne materijale za autonomni društveni centar Nigdjezemska u Zadru.

Ripple Effect 4: pop up x Yuenchi

7.4. // 20:00 - 02:00 // 8 EUR (6 EUR u pretprodaji)

U petak 7.4. opet smo doma u Attacku gdje će nam se ovoga puta, u pop up dijelu eventa, pridružiti Yuenchi. Nakon toga možete očekivati klasično divljanje na lajvovima uz nešto svježiji rage/drill zvuk mladih nada hrvatskog trapa. Uz Yuenchija, na pop-up dijelu eventa bit će dostupan Agramcore te prvi Ripple Effect merch.

03.04.2023. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno