« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
ČESTITAMO

Odličan certifikat za Samsung televizore

Samsung televizori za 2022. godinu dobitnici su Carbon Reduction certifikata organizacije Carbon Trust

Carbon Trust
Carbon Trust (Samsung)
Više o

Samsung

,

televizori

,

Carbon Trust

Tvrtka Samsung Electronics, svjetski proizvođač televizora 16 uzastopnih godina, objavila je da su njezini Neo QLED-ovi iz 2022. godine dobili certifikat organizacije Carbon Trust za smanjenje emisije CO2 kao priznanje za njene napore za smanjenjem ugljičnog otiska.

Carbon Trust je globalna organizacija za savjetovanje o klimi vođena misijom da ubrza prelazak u dekarboniziranu budućnost. Certifikat „Reducing CO2" označava da se ugljični otisak proizvoda smanjuje iz godine u godinu. Procjenjuje količinu GHG (stakleničkih plinova) nastalih tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda koristeći međunarodno priznate standarde1.

Ove godine, 11 modela u Samsungovoj liniji televizora za 2022., uključujući tri Neo QLED 8K modela, tri Neo QLED 4K modela, dva QLED modela, dva modela Lifestyle TV-a i jedan Crystal UHD TV model, dobili su certifikat tako što im je smanjena težina proizvoda i potrošnja energije tijekom korištenja.

Tvrtka Samsung dugo je predana ne samo pokretanju inovacija proizvoda, već i oblikovanju te implementaciji tehnologija koje promiču održivosti okoliša. Tijekom glavnog događaja na sajmu CES 2022, Jong-Hee (JH) Han, potpredsjednik, izvršni direktor i voditelj Samsung Device eXperience odjela, predstavio je viziju tvrtke "Zajedno za sutra", naglašavajući predanost tvrtke Samsung, kao dijela globalne zajednice za očuvanje našeg planeta, stvaranju održive budućnosti i poticanju suradnje.

Kao dio inicijative, Samsung Visual Display Business odjel trebao bi koristiti oko 30 puta više reciklirane plastike za proizvodnju svojih pametnih uređaja nego 2021.. Tvrtka Samsung je također otkrila svoj plan za proširenje upotrebe recikliranih materijala u svim svojim mobilnim i kućanskim proizvodima do 2025. godine.

Osim toga, tvrtka Samsung je usvojila različite održive prakse kako bi smanjila utjecaje na okoliš tijekom životnog ciklusa svojih proizvoda. Program tvrtke "Eco-Packaging" - koji omogućuje potrošačima da pretvore ambalažu za TV proizvode u svestrane komade namještaja - ove je godine nadograđen s ambalažom proizvoda koja koristi 90% manje tinte, a također uklanja spajalice tijekom proizvodnje.

Tvrtka Samsung je također proširila SolarCell Remote, koji eliminira trošenje baterija s ugrađenim solarnim panelima, na sve modele televizora 2022. godine. Uz to, tvrtka Samsung je razvila i primijenila novi materijal, izrađen od prenamijenjene plastike iz oceana, na monitor visoke rezolucije S8 iz 2022. kako bi se smanjio morski otpad i smanjio otisak na okoliš.

"Kao tržišni lider 16 uzastopnih godina, tvrtka Samsung nije fokusirana samo na tehnološki napredak, već i na inovacije oko tehnologije usmjerene na čovjeka i okoliš. Tvrtka Samsung će nastaviti provoditi različite inicijative za održivost i ekološki osviještene aktivnosti u skladu sa svojom vizijom "Going Green"" izjavio je Seokwoo Yong, potpredsjednik i direktor tima za istraživanje i razvoj odjela za vizualni prikaz u tvrtki Samsung Electronics.

1 Međunarodno priznati standardi kao što su PAS 2050, GHG Product Standard ili ISO 14067

11.05.2022. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno