« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
NEISPRAVNI PACEMAKER

Odgođeno iznošenje završne riječi jer je Šešelj završio na operaciji

Šešelj je u petak ponovno operiran jer defibrilator, koji mu je ugrađen u siječnju, nije bio ispravan

Fotografija vijesti
Više o

Haaški sud

,

Vojislav Šešelj

,

ICTY

,

operacija

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, kojemu se za ratne zločine počinjene na području Hrvatske, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata sudi pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Den Haagu, ponovno je operiran u bolnici izvan tog suda, priopćeno je u subotu iz te stranke, javlja Hina.

Šešelj je, kako se navodi u priopćenju, u petak ponovno operiran jer defibrilator, koji mu je ugrađen u siječnju, nije bio ispravan. Dodaje se kako je Šešelju je sada ugrađen isti aparat kome su zamijenjene elektrode te da aparat sada, po tvrdnjama liječnika, dobro radi.

Glasnogovornica Haaškog tribunala Nerma Jelačić je potvrdila da je Šešelj prebačen iz pritvorske jedinice u jednu civilnu zdravstvenu ustanovu, te dodala kako ne mogu pružiti bilo kakve druge informacije o njegovom zdravstvenom stanju jer Tajništvu suda Šešelj nije odobrio objavljivanje informacije o njegovom zdravlju.

Po njenim riječima, zbog nedostupnosti optuženog otkazano je iznošenje Šešeljeve završne riječi koje je bilo zakazano za ponedjeljak, 12. i utorak, 13. ožujka. Očekuje se da će rasprava biti nastavljena u srijedu, 14. ožujka, što, kako je rekla, ovisi o tome hoće li optuženi biti u mogućnosti pojaviti se u sudnici.

10.03.2012. 18:02:15
Novi komentar
nužno
nužno