« Najave & Događanja
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ništa od bundeka

Odgođen koncert za slobodu medija

Manifestacija Probudi se!, koja se trebala održati na Bundeku u subotu, 12. rujna, odgođena je zbog lošeg vremena

(Neja Markičević/ CROPIX)
Više o

Edo Maajka

,

Bundek

,

Marin Ivanović Stoka

,

Marko Lasić Nered

,

napadi na novinare

,

zagreb-info

,

Probudi se!

Nakon što je tijekom prošle godine čak sedam novinara dobilo policijsku zaštitu, pokrenuta je akcija Probudi se!, čiji je cilj ukazati na važnost slobode medija i njihove uloge u društvu, a zamišljena je kao događaj koji bi se ponavljao i unaprjeđivao svake godine.

Osmišljene aktivnosti zasad obuhvaćaju putujuću izložbu "Napadi na novinare", koncert "Probudi se!" te dodjelu nagrada "Guščje pero".

Izložba je zamišljena tako da se seli od mjesta do mjesta, ovisno o tome gdje se napadi na novinare događaju. Nagrada "Guščje pero" dodjeljuje se novinarima, fotografima i snimateljima za poseban doprinos u promicanju slobode govora - pojedincima koji su se javno istaknuli radom pod raznim prijetnjama.

Na ovogodišnjem bi koncertu trebali nastupiti Edo Maajka, Frenkie, Madril, Martina Vrbos te hip hop izvođači Stoka i Nered. Upravo je Marko Lasić, poznatiji pod nadimkom Nered, idejni začetnik koncertnog dijela programa. Svi su umjetnici pristali nastupiti bez naknade, a ulaz je za građane također slobodan.

S obzirom na nepovoljne vremenske prilike, organizatori su odlučili odgoditi cijeli događaj - izložbu, koncert i dodjelu nagrada - a građanima poručuju da će o novom terminu održavanja biti obaviješteni na vrijeme.

11.09.2009. 19:12:38
Novi komentar
nužno
nužno