« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
BOLJE MU JE U ZENICI

Odbjegli Branimir Glavaš se javio i obrušio na HDZ

Glavaš je ponovio da ne priznaje pravomoćnu presudu za ratni zločin Županijskoga suda u Zagrebu

Branimir Glavaš
Branimir Glavaš (Ranko Šuvar / CROPIX)
Više o

HDZ

,

Branimir Glavaš

,

slučaj selotejp

,

ratni zločini

,

slučaj garaža

,

HDSSB

Na sjednici Glavnog odbora Hrvatske demokratske stranke Slavonije i Baranje (HDSSB) održanoj danas u Zagrebu videovezom se stranačkim kolegama i javnosti iz Bosne i Hercegovine obratio Branimir Glavaš poručivši da će "radije nevin osam godina robijati u Zenici u BiH, nego jedan dan politički osuđen u hrvatskom kazamatu".

Ponovio je da ne priznaje pravomoćnu presudu za ratni zločin Županijskoga suda u Zagrebu, a koju je potvrdio Vrhovni sud, ustvrdivši da je riječ o političkom procesu protiv njega.

Glavaš je optužio hrvatsko pravosuđe da je u procesu protiv njega u slučajevima "garaža" i "selotejp" osuđujuću presudu donijelo pod pritiskom politike i stranke HDZ te bivšeg predsjednika vlade Ive Sanadera.

"Vrhovni je sud donio ponižavajuću, kompromisnu političku presudu protiv mene", izjavio je Glavaš poručivši da se ne želi vraćati u Hrvatsku koja, kako je kazao, "ima takvo sramotno pravosuđe i takvu besramnu vlast". "Da sam počinio ono za što sam osuđen, trebao sam dobiti maksimalnu kaznu od 20 godina", kazao je Glavaš dodavši da ako je u njegovu "krivnju bilo imalo dvojbe, onda je jedan dan zatvora previše".

HDZ ima plan za uništenje HDSSB-a

U podužem izlaganju ocijenio je da je bilo narušavanju sudskog postupka i pravde poput iskaza svjedoka sumnjive prošlosti i vjerodostojnosti, pritiska politike i policije na svjedoke, sud i druge optužene te pritiska dijela medija.

Glavaš smatra da je HDSSB izložen progonu i da HDZ ima plan za uništenje te stranke, koji je, kazao je, "počeo Sanader a sad provodi Jadranka Kosor".

Uz vrlo žestoku kritiku Vlade kritizirao je i oporbu, odnosno tzv. "Kukuriku koalicije" za koju smatra da nije sposobna izvući zemlju iz krize.

Na sjednici Glavnog odbora HDSSB-a čelni ljudi te stranke, prije Glavaševog javljanja video vezom, poručili su da stranka na parlamentarnim izborima očekuje odlične rezultate te da je najjača regionalna stranka u zemlji.

Predsjednik stranke Vladimir Šišljagić rekao je da hrvatska Vlada nije sposobna izvući zemlju iz krize te da se "nastavlja Sanaderov plan o uklanjanju HDSSB-a s političke scene". Prema njegovim riječima HDSSB je visoko moralna stranka koja će nakon predstojećih parlamentarnih izbora imati i svoju ulogu u formiranju buduće vlade.

Na današnjem skupu govorili su i saborski zastupnici i drugi čelni HDSSB-a koji su također iznijeli niz kritika i optužaba na rad vlade, oporbe, pravosuđa i medija, a donesena je odluka da se idući sabor stranke održi 8. listopada u Osijeku.(hina/metro-portal)

28.08.2010. 16:13:14
Novi komentar
nužno
nužno