« Život
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
PRAKTIČNI SAVJETI

Odaberite najbolju školsku torbu za vašeg prvašića

Bitno je kakvu školsku torbu ćete odabrati za svog klinca. Svakako nije najbolje rješenje ući u bilo koju trgovinu i uzeti onu koja vam se na prvi pogled čini dobra

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

škola

,

kupnja

,

Ignacio Estrada

Raspitajte se kod prodavačice, istražite što je bitno  i olakšajte djetetu put u školu. Evo nekoliko korisnih savjeta.

Na što treba paziti?

Ponekad je bolje i izdvojiti nešto više novaca za kvalitetnu torbu jer će tako ona i duže trajati, te sljedeće godine nećete morati uzeti novu jer se stara strgala. Trenutno se cijene kreću između 100 i 800 kuna.

Također je bitno da je anatomski i ergonomski oblikovana, da djetetu ne visi preko stražnjice te da ima podesive naramenice. Težina torbe ne smije prelaziti 10 % težine djeteta, što znači ako klinac ima 40 kilograma, torba s knjigama ne bi trebala prelaziti četiri kilograma.

Budite svjesni kako preteška torba utječe na zdravlje djeteta - isteže mišiće, kralježnica poprima nepravilan oblik i ramena se nepravilno zaobljuju. Pogrešna školska torba može imati ozbiljne posljedice po zdravlje u budućnosti. Imajte na umu kako je kožna torba teža od platnene, te kako torba na jedno rame ili na ručku nije dobra za najmlađe.

Odnedavno je veliki hit  torba na kotačiće, iako nije praktična za školsku gužvu. Zbog kotačića koji se često brzo pokvare ona je i teža.

Dobro pogledajte dodatnu opremu torbe. Bilo bi super kad bi imala pretinac za bočicu, poseban odjeljak za papuče te još dodatnih pretinaca za sitnice koje klinci uvijek rado furaju u školu. Ako ne želite mokre knjige, dobro rješenje za kišne dane je torba s zaštitnom navlakom. Pametno rješenje je i torba s reflektirajućim trakicama kako bi se vaš klinac vidio na cesti kad se smrači.

Na što još valja obratiti pažnju prilikom kupnje školske torbe pročitajte na She.hr - Kakvu školsku torbu odabrati?

03.09.2010. 20:04:56
Novi komentar
nužno
nužno