« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
1.4. U MEDIJIMA

Od tajnih mikročipova u H1N1 pa do Papine zrakoplovne kompanije

Svjetske novine prvoga su travnja na naslovnicama nastavili drevno neslužbeno natjecanje o tome tko će bolje prevariti naivne čitatelje

Fotografija vijesti
Više o

Prvi travanj

,

svjetski mediji

Britanske naslovnice obilovale su tekstovima o novinskom tisku s mirisom, letećim automehaničarima pa do najveće jeze za Britance, da je Shakespeare bio napola Francuz.

Ove je godine The Sun objavio da je stvorio prve svjetske novine s okusom i pozvao čitatelje da poližu jedan kvadratić kako bi "otkrili skriveni okus". Ispod točke za lizanje sitnim je slovima pisalo: "Možda sadržava ludilo".

Daily Telegraph objavio je da je jedna tvrtka koja pruža internetske usluge odlučila upotrijebiti afričkoga tvora koji kopa kanale kako bi širokopojasnu uslugu mogla dostaviti do udaljenih korisnika.

Radio BBC u emisiji "Today" objavio je da je mati Williama Shakespearea bila Francuskinja.

Daily Mail smislio je da će osoblje u servisima Auto-moto kluba dobiti mlazne uređaje kako bi preletjelo gust promet i brže stiglo do stradalih vozača.

Francuzi su objavili da će automobili Formule 1 sljedeće sezone voziti na tri kotača, piše France Presse. Također, objavljeno je kako će francuska prva dama Carla Bruni-Sarkozy pjevati marseljezu prije prve utakmice francuske reprezentacije na svjetskom prvenstvu u nogometu u Južnoafričkoj Republici.

Poljski list Gazeta Wyborcza objavio je kako će vlasnici pasa, u skladu s rasom i veličinom ljubimca dobiti administrativno određenu količinu izmeta koju moraju dostaviti općinskim vlastima, a s ciljem unapređenja čistoće Varšave.

Australski Sydney Morning Herald i radio ABC zajednički su objavili da David Beckham preuzima izborničko mjesto australske nogometne reprezentacije.

Vjerska novinska agencija I-Media objavila je da Papa osniva vlastitu zrakoplovnu kompaniju Vatican Air.

Švedski list Metro plasirao je vijest da su svim cijepljenima protiv gripe H1N1 u tijela tajno ugrađeni mikročipovi.

Berlinski Tagesspiegel objavio je da će u njemačkom glavnom gradu ubuduće biti dvojezični natpisi s imenima ulica, na njemačkom i turskom.

Belgijski tisak infomirao je čitatelje da će umjetno brdo sa spomenikom lava na njegovu vrhu, podignuto na mjestu bitke kod Waterlooa, biti sravnjeno sa zemljom jer narušava krajobraz, i to na oduševljenje francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja kojeg živcira stalno podsjećanje na taj poraz francuske vojske. (hina/metro-portal)

01.04.2010. 17:33:19
Novi komentar
nužno
nužno