« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ISPLATA ZA VELJAČU

Od sutra isplata pomoći umirovljenicima

Od 29. veljače počinje isplata pomoći umirovljenicima, a ona će se moći podići sve do 14. ožujka, nakon toga nema retrogradne isplate

Fotografija vijesti
Više o

Grad Zagreb

,

pomoć umirovljenicima

,

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec veljaču isplaćivat će se putem Hrvatske pošte od sutra, 29. veljače, priopćio je danas Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, javlja Hina.

Umirovljenici koji tu pomoć neće primiti na kućnu adresu moći će ju podići u poštanskim uredima do 14. ožujka, a nakon tog roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Sukladno novoj Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela Gradska skupština 12. srpnja prošle godine, pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na novčanu pomoć prebivaju na području Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi 1500 kuna ili manji.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine. Prvu skupinu čine umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod 900 kuna ili manji mjesečno. Drugu skupinu čine umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 kuna do 1.200 kuna mjesečno. Treću skupinu čine umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 kuna do 1.500 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300 kuna pomoći mjesečno, a umirovljenici III. skupine na 200 kuna pomoći mjesečno.

Za dodatne informacije građani se mogu javiti na adresu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1, navodi u priopćenju pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna.

28.02.2012. 14:40:32
Novi komentar
nužno
nužno