« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
EDUKACIJA

Od elektroničkog smeća do umjetničkog djela

Kad je postavio svoj štand svaka druga žena je htjela isprobati njegove cipele izrađene od matičnih ploča i tipki od tastature

Branko od otpada radi i funkcionirajuće kompjutere
Branko od otpada radi i funkcionirajuće kompjutere (Arhiva)
Više o

umjetnost

,

elektronički otpad

Otkako se umirovio, zagrebački serviser Branko, je dobio novi smisao za modu koji je povezao sa starom tehnologijom. Naime, on izrađuje naušnice od kondenzatora, broševe od hard diskova i dijelova iz DVD playera, privjeske od USB kablova, satove te čak i cipele i torbice od matičnih ploča i tipki od tastature. Ovo su samo neko od njegovih kreacija.

Branko Grežinovec se odlučio na ovaj potez da bi skrenuo pozornost na veliki broj elektroničkog otpada i da bi educirao na važnost odvojenog prikupljanja otpada. Već je to dijelom i uspio kad je na Zagrebačkom energetskom tjednu u svibnju na Trgu Bana Jelačića zajedno s članovima udruge Terra Bona postavio svoj štand. Tamo je izložio svoje cipele i torbice i, kako kaže, svaka druga žena je htjela isprobati cipele.

Za sada, cipele su ipak nenosive,a torbice su samo za ukras. Da je imao više vremena, Brank kaže, mogao je čak i napraviti ih nosivima. Isto tako ne isključuje mogućnost da krene u prodaju tih suvenira jer smeća ima na pretek.

Branko od tog smeća radi i funkcionalne kompjutere koje onda poklanja udrugama kojima nedostaju račinala.

19.08.2012. 22:00:00
Novi komentar
nužno
nužno