« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
30 TONA

Očajni španjolski farmeri besplatno dijelili voće i povrće

Nakon nepravednih optužbi da su španjolski krastavci krivi za epidemiju E.coli, farmeri pokušavaju vratiti povjerenje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DeviantArt)
Više o

E.Coli

,

izvor zaraze E.Coli

,

escherichije coli

Španjolci čine sve kako bi vratili izgubljeno povjerenje potrošača pa su farmeri podijelili preko 30 tona voća i povrća. Prodaja je, naime, drastično pala nakon što su Španjolci nepravedno optuženi za smrtonosnu zarazu bakterijom Escherichijom coli u Njemačkoj, piše Hina.

Stotine ljudi u središtu Madrida čekale su u redovima na besplatne krastavce, rajčice, salatu, tikvice, patlidžane, lubenice i breske.

U utorak je EU ponudila poljoprivrednicima 150 milijuna eura pomoći u ime odštete proizvođačima koji dva tjedna nisu mogli prodavati voće i povrće.

Glavni tajnik udruge farmera Miguel Lopez tu je ponudu ocijenio sramotnom i ponižavajućom s obzirom na to da je šteta dosegnula 350 milijuna eura.

Njemačke vlasti još uvijek nisu uspjele otkriti izvor zaraze koja je odnijela 25 života i od koje se razboljelo ukupno oko 2.400 ljudi.

08.06.2011. 20:55:15
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    crozona.net
    08.06.2011. 23:07
    Netko će uvijek zaradit jer se jesti mora, isto tako su propadali uzgajivači svinja i peradi. Dobar način za jeftino preuzimanje i kupovinu tvrtki, dok farmaceuti u svim slučajevima zarađuju.
Novi komentar
nužno
nužno