« Fun
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
ŠPANJOLSKA

Očajni građevinar oteo bankara

Jedan od nekoliko tisuća španjolskih građevinara pred bankrotom odlučio se na ekstremni potez.

(Corbis)
Više o

Španjolska

,

bankrot

,

otmica bankara

,

građevinar

,

Marbella

,

Estepone

Jedan je španjolski građevinski poduzetnik, koji je imao velike dugove, odlučio oteti bankara, zatraživši od njega zajam od 50.000 eura te njegov luksuzni automobil, izvijestila je policija u Malagi.

"Hitno mu je bio potreban novac, jer je njegova tvrtka u zadnje vrijeme upala u velike dugove", rekla je glasnogovornica banke. Građevinar je svojeg osobnog bankara presreo na parkiralištu u Marbelli, kazavši mu, premda to nije bila istina, da su njegovi pomagači oteli članove njegove obitelji.

Potom je bankara prisilio da ga odveze do Estepone, udaljene 20 km, prepiše na njegovo ime svoj luksuzni automobil te prebaci 1.500 eura na njegov bankovni račun. Bankar je uspio nagovoriti otmičara da mu dopusti da se telefonom javi kolegi kojemu je "u šiframa" objasnio da je otet. Policija ih je ubrzo sustigla i privela otmičara.

Nekoliko tisuća španjolskih građevinskih poduzetnika ove će godine bankrotirati zbog pada cijena nekretnina, a banke su pooštrile kreditne uvjete potencijalnim kupcima. (hina/metro-portal)

21.04.2009. 14:20:27
Novi komentar
nužno
nužno