« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Obustavljena istraga protiv vratara Wiesea

Olić potvrdio da nije bilo nikakve namjere

Tim Wiese
Tim Wiese (Reuters)
Više o

Ivica Olić

,

HSV

,

Werder

,

Tim Wiese

Tužitelljstvo u Hamburgu obustavilo je istragu protiv nogometnog vratara Werdera Tima Wiesea, koji je prošle sezone u prvenstvenom susretu neoprezno startao na hrvatskog reprezentativca Ivicu Olića, koji igra za HSV, izjavio je u srijedu hamburški tužitelj Wilhelm Moeller.

Tužitelj Moeller kazao je da je istraga obustavljena početkom rujna, objavila je njemačka novinska agencija DPA.

Incident se dogodio u svibnju ove godine na prvenstvenoj utakmici Werdera i HSV-a. Tim Wiese je, pokušavajući doći do lopte prije hitrog Olića, visoko podignutom nogom pogodio hrvatskog reprezentativca u rame. No, Olić je nakon ukazane pomoći nastavio igrati, a Wiese je dobio žuti karton.

No, netko je podnio kaznenu prijavu protiv vratara Wiesea za pokušaj ubojstva, pa je policija po službenoj dužnosti morala ispitati slučaj. U njemačkim medijima nije navedeno tko je podnio kaznenu prijavu.

Policija je zbog toga ispitala Wiesea i Olića. Wiese je za list "Sport Bild" izjavio je da ga je policija ispitivala 30 minuta u vezi s prijavom za pokušaj ubojstva.

Dva policajca u civilu posjetila su i Ivicu Olića u svlačionici HSV-a pokušavajući doznati od njega što on misli o ovom slučaju.

"Ja sam već odavno zaboravio na taj događaj, jer je posve jasno da tu nije bilo nikakve namjere. Uopće mi nije jasno kako je netko mogao optužiti vratara Tima Wiesea za tako nešto", izjavio je Olić, a prenosi novinska agencija DPA. (HINA)

24.09.2008. 20:01:31
Novi komentar
nužno
nužno