« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
NATEZANJA

Obrana Ante Gotovine dematnira tvrdnje autora knjige "Gotovina - stvarnost i mit"

Odvjetnik Luka Mišetić negira tvrdnje iz priopćenja za javnost koje su iznijeli autori knjige o Anti Gotovini povodom tužbe koja je protiv njih podnesena

Ante Gotovina
Ante Gotovina (Getty Images)
Više o

Ante Gotovina

,

knjiga

,

Ivica Đikić

,

Luka Mišetić

,

Gotovina - mit i stvarnost

,

Novi Liber

,

Boris Pavletić

Obrana generala Ante Gotovine večeras je izjavila kako je današnje priopćenje za javnost izdavačke kuće Novi Liber te trojice autora knjige "Gotovina-stvarnost i mit", "prepuno netočnih činjenica". "U povodu tužbi koje smo pokrenuli u ime generala Gotovine, autori i izdavači sporne knjige oglasili su se priopćenjem prepunom netočnih činjenica" te "ne stoji tvrdnja iz njihovog priopćenja da odvjetnici generala Gotovine tužbama 'hrvatsku javnost žele dovesti u ozbiljnu zabludu' ", ističe odvjetnik generala Gotovine, Luka Mišetić.

Dodaje kako je odvjetničko društvo "Farčić&Šarušić" u ime generala Gotovine tužbu protiv nakladnika Novog Libera te autora knjige "Gotovina-stvarnost i mit" - Ivice Đikića, Davora Krile i Borisa Pavelića, "uputilo Općinskom kaznenom i Općinskom građanskom sudu, a ne Sudu javnosti" te kako očekuju da će "tuženi poštovati pravnu državu i svoju obranu iznijeti pred sudom". Nadalje, navodi u priopćenju odvjetnik Mišetić, "ne stoji njihov navod kako je tužba 'pokušaj odvjetnika da sebi u javnosti stvore alibi u slučaju osuđujuće presude Anti Gotovini'. Prvo, zato jer tužitelji nisu odvjetnici, nego je to general Gotovina, koji je nakon čitanja knjige opunomoćio svoje pravne zastupnike, te od njih zatražio da podnesu tužbe. A drugo - odvjetnici su sigurni da su uspješno osporili sve navode haškog tužiteljstva, pa će presudu u Hagu koristiti kao dokaz protiv tuženih".

Osim toga, dodaje odvjetnik Mišetić, "tuženi tvrde kako je netočan naš navod iz tužbe, da bi dijelovi njihove knjige 'mogli utjecati na presudu', jer - kako navode - postupak je u Haagu završen, pa to nije moguće. Bilo bi interesantno vidjeti kako onda opravdavaju činjenicu da glavni haški tužitelj još uvijek traži 'topničke dnevnike', iako je, kako kažu, postupak završen", zaključuje odvjetnik generala Gotovine, Luka Mišetić. (hina/metro-portal)

20.12.2010. 23:14:00
Novi komentar
nužno
nužno