« Biznis
objavljeno prije 6 godina
LOVICA

Oblaci su opet napunili džepove Microsoftu

Najznačajniji porast 58 posto na godišnjoj razini, zabilježen je u oblak uslugama (Inteligentni Cloud Server i Cloud)

Cloud usluge donose milijarde
Cloud usluge donose milijarde (Microsoft)
Više o

Microsoft

,

cloud

Microsoft je objavio financijsko izvješće za razdoblje od siječnja do ožujak 2018.(Q3 FY2010), kojim se potvrdila ispravnost poslovne odluke da premjeste svoje proizvode u oblake.

Tromjesečni prihod za Q1 / 2018 (Q3 FY2010), porastao je za 16 posto na 26,8 milijardi dolara, a operativna dobit 23 posto, odnosno na 8,3 milijarde dolara.

Također, neto dobit nakon odbitka troškova za robu, poreze i poreze, porasla je 35 posto na 7,5 milijardi dolara.

Najznačajniji porast 58 posto na godišnjoj razini, zabilježen je u oblak uslugama (Inteligentni Cloud Server i Cloud). Prihod od Azure cloud usluge porastao je za 93 posto u odnosu Q1 2017.

Međutim, na ovom tržištu tvrtka još uvijek zaostaje iza Amazona. Prodaja poslovnog softvera Dynamics i srodnih oblak usluge porasla je za 17 posto zbog oblaka Dynamics 365.

"Ovaj pozitivni poslovni rezultat jasan je odraz kako sve više korporativnih klijenata i organizacija vjeruju Microsoft Cloudu. Napravili smo mnoge inovacije u izgradnji, infrastrukturi, AI istraživanju i poslovnim aplikacijama kako bi našim kupcima donijeli različite vrijednosti.",  izjavio je Satya Nadella, izvršni direktor . 

Od prodaje OEM sustava Windows, prihodi su porasli za samo 4 posto. Također, nastavljaju rasti prihodi od Xbox igre. Prihodi od poslovanja donijele su 18 posto više nego godinu dana ranije. To se dogodilo uglavnom zbog rasta prodaje softvera (uglavnom igara drugih izdavača) i usluga (Xbox Game Pass, Xbox Live Gold). Na primjer, usluga Xbox Live ima 59 milijuna korisnika. Konačno, prodaja tableta i proizvoda pod markom Surface povećala je tromjesečni prihod tvrtke za 32 posto.

 

Piše: Sanja Ledinek
03.05.2018. 10:29:00
Novi komentar
nužno
nužno