« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
uz degustacije i peticije

Obilježava se Svjetski dan vegetarijanstva

POGLEDAJTE VIDEO - Građani su pozvani na cjelodnevnu degustaciju veganskih jela koja se održava na informativnom štandu na Trgu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis/Infopunkt)
Više o

vegetarijanstvo

,

udruga Prijatelji životinja

,

Svjetski dan vegetarijanstva

,

Alen Crnčan

,

Petra Nižetić

Prijatelji životinja u četvrtak u središtu Zagreba obilježavaju Svjetski dan vegetarijanstva. Povodom toga građani su pozvani na degustaciju veganskih jela koja će se u sklopu cjelodnevnog informativnog štanda održati na Trgu bana Josipa Jelačića.

Na štandu se  tijekom dana potpisuje i peticija za uvođenje vegetarijanskih obroka u javne institucije.

"Cilj današnjeg dana je podizanje razine svijesti o vegetarijanstvu i samom načinu života jer razumije se da nije potrebno za svaki obrok imati hranu životinjskog podrijetla", izjavio je  koordinator udruge Prijatelji životinja Alen Crnčan. Dodaje da se može zdravo najesti i hranom biljnog porijekla koja je puno prihvatljivija za okoliš.

Inače, sudionici Vege izazova odlučili su na 14 dana, od ZeGeVege festivala pa do Svjetskog dana vegetarijanstva, biti vegetarijanci ili vegani. U udruzi kažu da su se za izazov prijavili građani iz 25 različitih mjesta u Hrvatskoj, a među njima su i Petra Nižetić, Iva Šulentić, Ivana Radovniković i Ana Stunić.

"Sklonija sam vegetarijanstvu, nego veganstvu jer bi se mesa mogla odreći, ali mliječnih proizvoda, koje obožavam, nikada", izjavila je voditeljica i novinarka Petra Nižetić. (Infopunkt/metro-portal)

01.10.2009. 15:21:32
Novi komentar
nužno
nužno