« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SPECIFIČNA SITUACIJA

Obersnel: Nevinost ću dokazati u bilo kojem gradu

Gradonačelnik Rijeke izražava čuđenje sumnjama u rad riječkoga državnog odvjetništva, a kaže i kako još uvijek nije dobio službenu kaznenu prijavu

(Tea Cimaš/Cropix)
Više o

Vojko Obersnel

,

Tržnice Rijeka

,

Riječko državno odvjetništvo

,

Doris Hrast

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izjavio je danas kako mu je apsolutno svejedno u kojem će gradu dokazati svoju nevinost i apsurdnost kaznene prijave koju je protiv njega podnijela policija zbog sumnje da je u slučaju "Tržnica" oštetio grad za 80 milijuna kuna.

Obersnel je to izjavio nakon gradonačelnikova kolegija komentirajući preseljenje slučaja "Tržnice" iz riječkog u osječko županijsko državno odvjetništvo.

Istaknuvši da nikome, a naročito "Tržnicama" nije pogodovao, izrazio je čuđenje sumnjama u rad riječkoga državnog odvjetništva koje je do sad iz cijele zemlje preuzimalo teške i složene slučajeve koje drugi nisu htjeli ili smjeli voditi. "Ovakvo poniženje riječki ŽDO nije zaslužio" ustvrdio je Obersnel.

Rekao je da do sada nije dobio službenu informaciju o kaznenoj prijavi kazavši da ga brine sustav u kojem svi drugi dobivaju informacije prije onoga na koga se postupak odnosi. Upitao se i koliko je Državno odvjetništvo samostalno i nezavisno tijelo, a koliko pod utjecajem ministra unutarnjih poslova.

"Ministar zna vrlo detaljno elemente kaznene prijave protiv mene i o njoj govori u jednoj radijskoj emisiji, pri tome kršeći određene zakonske akte. Zna čak i razliku u kvadratima zaduživanja komunalne naknade, a još uvijek ne zna kako je otišlo 2.600 kamiona žita u nepoznatom pravcu. Niti zna gdje je žito, niti tko ga je prodao" kaže Obersnel.

"Nalazim se u specifičnoj situaciji i ne bih se želio u ovom trenutku upuštati u politiziranje cijelog slučaja. U mjesec dana podignute su kaznene prijave protiv tri člana predsjedništva SDP-a, a pod znakom je pitanja, u najmanju ruku, je li to slučajno ili nije" rekao je riječki gradonačelnik.

U kaznenoj prijavi koju je policija podnijela početkom ožujka, Obersnela, dvoje visokih gradskih službenika te člana uprave riječke tvrtke "Tržnice" sumnjiči se za zlouporabu položaja i ovlasti te sklapanje štetnih ugovora kojima je grad navodno oštećen za 80 milijuna kuna.

Odlukom glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića predmet je preseljen u osječko županijsko državno odvjetništvo, a mediji nagađaju da je riječ o nepovjerenju i sumnjama u objektivnost rada riječkog županijskog državnog odvjetnika Dorisa Hrasta.

Prema pisanju medija, Hrast nikada nije obavijestio nadređene o postojanju policijskog izvješća o slučaju "Tržnica" iz ožujka 2008., iako je to bio obvezan učiniti. (hina/metro-portal)

23.03.2010. 18:23:06
Novi komentar
nužno
nužno