« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
STJEPAN MESIĆ:

O BMW-u pitajte Sanadera ili blagajnika HDZ-a

U HDZ-u i Vladi RH uvjereni su kako je riječ o pokušaju stvaranja afere ni iz čega.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić, CROPIX)
Više o

HDZ

,

Vlada

,

Ivo Sanader

,

Stjepan Mesić

,

BMW

,

Ivan Jarnjak

,

Zlatko Mehun

,

Sanader BMW

,

vozni park

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić večeras nije htio komentirati navode pojedinih medija da je premijer dr. Ivo Sanader za svoje potrebe na račun HDZ-a kupio novi automobil, vrijedan više od četiri milijuna kuna.

"To morate pitati premijera Sanadera ili morate pitati blagajnika u HDZ-u, ja tu ne mogu dati nikakvu izjavu", rekao je večeras predsjednik Mesić na upit novinara nakon obilježavanja 15 godina postojanja i djelovanja Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, u hotelu "Sheraton".

Mediji su danas objavili kako je HDZ krajem 2008. godine i početkom ove godine kupio najmanje tri nova automobila, među kojima se ističe luksuzni BMW koji je plaćen 4,1 milijuna kuna.

Glasnogovornik Vlade RH Zlatko Mehun opovrgnuo je danas tvrdnje nekih medija da je premijer dr. Ivo Sanader za svoje potrebe na račun HDZ-a kupio novi automobil, vrijedan više od četiri milijuna kuna, objasnivši kako je riječ o zamjeni automobila kupljenog prije nekoliko godina.

Mehun je u izjavi istaknuo kako se premijer već godinama vozi u BMW-u serije 7, koji je stranka kupila za potrebe prijevoza svog predsjednika još prije nego je dr. Sanader došao na čelo Vlade.

Taj je automobil bez naknade stavljen na raspolaganje MUP-u, budući da je premijer štićena osoba, a stručne su službe prošle godine procijenile da je auto prošao puno kilometara te da bi njegovo održavanje koštalo više nego li zamjena.

Stari je automobil zamijenjen novim, koji je po istom principu, također bez naknade, stavljen na raspolaganje MUP-u, rekao je glasnogovornik Mehun.

Naglasio je kako dr. Sanader taj auto koristi i za stranačke aktivnosti, te da mu stranka, a ne država, pokriva putne troškove.

Koliko je stranka doplatila za zamjenu vozila po principu "staro za novo" Vladin glasnogovornik Mehun nema informaciju, a kazao je i da je vrijednost samog automobila tajna, jer se koristi za prijevoz štićene osobe.

Glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak novinarima je u Hrvatskom saboru kazao kako nije istina da se vozni park stranke sastoji od mnoštva novih i skupocjenih automobila. Rekao je kako HDZ ima vozila raznih kategorija i godišta, primjerice od onih starih 14 ili pak šest godina, do škode octavie kupljene prošlo ljeto te spomenutog BMW-a.

U HDZ-u i Vladi RH uvjereni su kako je riječ o pokušaju stvaranja afere ni iz čega, u trenutku kada je prijedlog rebalansa državnog proračuna prošao bez ozbiljnije kritike, a dio sindikata javnih službi pristao na smanjivanje plaća. (hina/metro-portal)

26.03.2009. 22:15:11
Novi komentar
nužno
nužno