« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina
SAJMOVI

NVIDIA predstavila novosti na Computexu

Kako ni gameri u pokretu ne bi ostali uskraćeni, predstavljena je i G-SYNC tehnologija za notebook računala koja donosi nevjerovatno glatko iskustvo igranja

Nova čuda iz NVIDIE
Nova čuda iz NVIDIE (NVIDIA)
Više o

NVIDIA

,

G-Sync

,

Computex

,

VR

,

virtual reality

,

Oculus

Na Computex sajmu tvrtka NVIDIA predstavila je veliki broj noviteta u gaming  industriji od kojih se posebno ističe nova GeForce GTX 980TI grafička kartica, do tri puta brža u usporedbi s najmoćnijom karticom predstavljenom prije samo par godina, modelom GTX 680.

Najnoviji model je tako uz 6 GB memorije i fantastičan broj CUDA jezgara sposoban za 4K gaming. Uz sve to GTX 980TI i dalje ostaje jako tih, kompaktan i hladan, omogućavajući vrhunski gaming čak i u minijaturnim SFF računalima.

Jedan jako dobar razlog za toliku količinu snage je svakako VR. U svibnju, Oculus je preporučio gamerima da treba koristiti GeForce GTX 970 ili jači GPU kako bi imali optimalno VR iskustvo.

Nije mali zadatak pokretati stereo gaming u rezoluciji 2160x1200 i 90Hz bez ikakve latencije ili poigravanja slike. Kako bi to omogućili, NVIDIA je dizajnirala GameWorks VR koji posjeduje tehnologije kao što su Multi-Res Shading, VR SLI, Context Priority, Direct Mode i Front Buffer Rendering koje omogućavaju vrhunsko VR iskustvo.

A kako ni gameri u pokretu ne bi ostali uskraćeni, predstavljena je i G-SYNC tehnologija za notebook računare koja donosi nevjerovatno glatko iskustvo igranja na najnovijim modelima koji imaju grafičke čipove poput GTX 980M.

02.06.2015. 17:39:00
Novi komentar
nužno
nužno