« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
KVANTNI SKOK

NVIDIA predstavila GeForce GTX 1060

Zahvaljujući Pascal arhitekturi nova grafička kartica isporučuje gejming performanse na razini GTX 980 uz dvostruku energetsku učinkovitost

GeForce GTX 1060
GeForce GTX 1060 (NVIDIA)
Više o

NVIDIA

,

gaming

,

GeForce GTX 1060

Tvrtka NVIDIA dodala je NVIDIA® GeForce® GTX 1060 svojoj PascalTM obitelji gaming GPU-ova u kojoj se već nalaze GTX 1080 i 1070 modeli koji su postavili rekorde po pitanju brzine i energetske učinkovitosti nakon lansiranja prije dva mjeseca.

Kao i ostali modeli temeljeni na Pascal arhitekturi, ali uz dosta nižu početnu cijenu, GTX 1060 je dizajniran s fokusom na brzini i maksimalne performanse po wattu. Proizveden je u najnovijem FinFET 16nm proizvodnom procesu i omogućuje performanse na razini modela GTX 980 uz dvostruku energetsku učinkovitost kada je u pitanju VR. Potrošnja je na razini od 120 watti čak i u situacijama kada najnovije VR i DirectX 11/12 PC igre pokrećete nevjerojatnom brzinom.

GTX 1060 ima 1.280 CUDA jezgri, 6 GB GDDR5 memorije koja radi na 8 Gbps i boost clock od 1.7 GHz, a može se lako overclockirati na 2GHz za još više performanse. Ukoliko pogledamo najpopularnije igre, GTX 1060 je u prosjeku 15 posto brži i 75 posto učinkovitiji u odnosu na najbliži konkurentni proizvod na standardnim clockovima. (1)

GTX 1060 za svakog gamera, svuda - s početnom cijenom od $249

GTX 1060 kartice će biti dostupne od 19. srpnja i to kod sljedećih NVIDIA partnera: ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY i Zotac. NVIDIA GeForce partneri predstavljaju globalnu mrežu koja će isporučiti novi GTX 1060 gejmerima u 238 zemalja i teritorija. Maloprodajne cijene će početi od $ 249.

SMP tehnologija integrirana u najpopularnije game engine; više od 30 igara trenutno u razvoju

GTX 1060 podržava NVIDIA VRWorksTM, programski paket za developere koji im omogućuje da povežu sve ono što korisnici vide, čuju i dodirnu s fizičkim ponašanjem okoline - uvjeravajući ih da je njihovo virtualno iskustvo pravo.

U samom VRWorksu je i NVIDIA Simultaneous Multi-Projection tehnologija koja omogućuje GTX 1060 modelu da jednostavno projicira sliku istovremeno na oba oka što rezultira ubrzanjem VR grafičkih performansi od tri puta u odnosu na GPU-ove prošle generacije. To omogućuje GTX 1060 korisnicima da igraju VR igre s više detalja bez žrtvovanja performansi ili kvalitete.

Simultaneous Multi-Projection tehnologija se također integrira u najvažnije game engine na svijetu, Unreal Engine i Unity. Više od 30 igara je već u razvoju, uključujući Unreal Tournament, Poolnation VR, Everest VR, Obduction, Adr1ft i Raw Data.

NVIDIA Ansel integriran u 'Mirror's Edge: Catalyst' i 'Witcher 3'; dostupan ovog mjeseca

GTX 1060 također podržava NVIDIA AnselTM tehnologiju, moćan alat za hvatanje fotografija u igrama koji omogućuje korisnicima da podijele umjetnost iz igre na način koji nije do sada bio moguć.

Gameri će biti u mogućnosti iskusiti Ansel u igri Mirror 's Edge: Catalyst sljedeći tjedan i Witcher 3: Wild Hunt kasnije u mjesecu. Mnoge druge Ansel igre su trenutno u razvoju, uključujući  Fortnite, ParagonUnreal Tournament, Obduction, The Witness, Lawbreakers, Tom Clancy's The Division i No Man's Sky.

VR Funhouse dostupan ovog mjeseca na Steamu, dodaje podršku za GTX 1060

NVIDIA VR Funhouse - karnevalska VR igra iz tvrtke NVIDIA će biti dostupna besplatno kasnije u mjesecu na Steamu. Razvijena od strane Epic Gamesa i zasnovana na Unreal Engine 4 tehnologiji, radit će na GTX 1080,1070 i 1060 GPU-ovima i s HTC Vive VR naočalama. Također će biti open source za developere i artiste koji žele kreirati svoje atrakcije unutar igre.

09.07.2016. 15:32:00
Novi komentar
nužno
nužno