objavljeno 02.08.2016. 10:17:00
HUMANITARNO

Novo Nordisk pomaže sanaciju KBC Osijek

NOVO NORDISK Hrvatska d.o.o. donacijom pomogao saniranje štete pedijatrijskog odjela KBC Osijek prouzrokovane nevremenom i pri opremanju dnevne bolnice za dijabetes i endokrinologiju

Hvalevrijedan potez NovoNordisk Hrvatska
Hvalevrijedan potez NovoNordisk Hrvatska (NovoNordisk)

Donacijom ukupne vrijednosti 170.000 kuna Kliničkom bolničkom centru Osijek, NOVO NORDISK Hrvatska d.o.o. pomogao je pri sanaciji štete na pedijatrijskom odjelu prouzrokovane olujnim nevremenom 27. lipnja 2016. te u opremanju dnevne bolnice za dijabetes i endokrinologiju.

„NOVO NORDISK Hrvatska d.o.o. i do sada je svojim donacijama pomagao unaprjeđivati uvijete rada u bolnicama diljem Hrvatske, a nastaviti će tako i ubuduće. Dio je to našeg lokalnog djelovanja u kojem se reflektira globalna inicijativa NOVO NORDISKA pod nazivom „Mijenjamo dijabetes" posvećene poboljšanju životnih uvjeta 415 milijuna ljudi diljem svijeta koji žive s dijabetesom od kojih preko 400 tisuća živi u Hrvatskoj. Mijenjamo dijabetes nije samo slogan nego naše obećanje i obveza.", ističe predsjednik uprave NOVO NORDISK Hrvatska d.o.o., Vedran Boljat, dr.med.  

Opremanjem dnevne bolnice za dijabetes i endokrinologiju i zavoda za endokrinologiju i bolesti metabolizma KBC Osijek, stvoreni su vrlo kvalitetni uvjeti za svakodnevno provođenje kvalitetne edukacije brojnih pacijenata koji boluju od šećerne bolesti o prehrani, samokontroli, tjelovježbi i liječenju s ciljem postizanja boljih ishoda liječenja, bolje kvalitete života i smanjenja broja komplikacija šećerne bolesti.  

 

02.08.2016. 10:17:00
http://m.metro-portal.hr/novo-nordisk-pomaze-sanaciju-kbc-osijek/99399/