« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
ZA BOLJE SUTRA

Novo domoljublje - HSLS-ov program za izbore

HSLS programom "Novog domoljublja" nudi svoj plan za izlazak Hrvatske iz teške krize

Darinko Kosor
Darinko Kosor (Vlado Kos/Cropix)
Više o

Novo domoljublje

,

Darinko Kosor

,

HSLS

HSLS je predstavio program "Novog domoljublja" kao dio izborne platforme te politički okvir koji ta stranka nudi Hrvatskoj za izlazak iz krize, prenosi Hina. Predsjednik stranke Darinko Kosor rekao je da program podrazumijeva manje mahanja crnim zastavama, a više pronalaženje modela zaustavljanja daljnjeg rasta nezaposlenosti, kao i sprečavanje prodaje Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma i HEP-a.

Umjesto zakulisane rasprodaje voda, šuma i poljoprivrednog zemljišta Hrvatskoj, po Kosorovim riječima, treba odgovorna vlast koja će čuvati i upravljati tim posljednjim nacionalnim bogatstvom.

Model 200 bogatih obitelji treba zamijeniti modelom u kojem svaka hrvatska obitelj može dostojno živjeti od svoga rada, a umjesto kriminalne privatizacije treba nam otvorena tržišna ekonomija koja će privući direktne investicije stranog i domaćeg kapitala, rekao je.

Umjesto stranačkog kadroviranja i korupcije u javnom sektoru, po njegovim riječima, Hrvatska treba imati ljude koji dobivaju posao i napreduju prema sposobnostima. Veliki državni proračun trebao bi biti, kako je rekao, zamijenjen primjerenim rashodima koji ne uništavaju tržišno gospodarstvo.

Kosor se osvrnuo i na nedavno objavljen broj od preko 334 tisuće nezaposlenih rekavši kako "umjesto kukavičkog skrivanja podataka o broju nezaposlenih trebamo imati vlast koja će se okrenuti samozapošljavanju, ukinuti nepotrebno administriranje, smanjiti poreze i omogućiti investitorima da normalno posluju". Za to je, po Kosorovoj ocjeni, nužna promijena Zakona o radu.

HSLS-ov program "Novog domoljublja" podrazumijeva i educiranje mladih o istini iz Domovinskog rata, a trebali bi, kazao je Kosor, znati i kada je Dan državnosti te zašto tada moramo izvjesiti državnu zastavu.

17.02.2011. 14:33:53
Novi komentar
nužno
nužno