« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
NAVIKLI NA PRITISKE

Novim ministrima dovoljno i godinu dana da "spase" Hrvatsku

Novoizabrani potpredsjednici Vlade RH i ministri naglasili su da je godina dana dosta vremena za velik i dobar posao te zahvalili premijerki Jadranki Kosor što ih je predložila

Jasen Mesić, Davor Božinović, Martina Dalić, Domagoj Milošević
Jasen Mesić, Davor Božinović, Martina Dalić, Domagoj Milošević (Cropix)
Više o

gospodarstvo

,

Hrvatska

,

novi ministri

Novi potpredsjednik Vlade Petar Čobanković rekao je kako je svjestan da je "ovo prijelomni trenutak i da je središte interesa upravo na gospodarstvu". "Iskoristit ću sve svoje dosadašnje iskustvo i znanje te energiju koju imam da bih radio na dobrobit hrvatskog gospodarstva skupa s predsjednicom i ostalim kolegama čiji su resori važni za gospodarski oporavak Hrvatske", kazao je Čobanković.

Domagoj Milošević je ocijenio kako godinu dana nije malo vremena. "Ja sam navikao raditi pod vremenskim pritiskom tako da tu neće biti problema", rekao je. "Znam da Hrvatska i hrvatsko gospodarstvo imaju puno potencijala i mnogo prilika za investicije i siguran sam da ćemo te potencijale i osloboditi", kaže Milošević.

Gordan Jandroković kazao je kako je dužnost potpredsjednika Vlade velika čast, ali i obaveza i odgovornost da se nastavi s jačanjem međunarodnog položaja Hrvatske, te da se ove odnosno 2011. godine dogodi završetak pregovora i potpisivanje ugovora o ulasku u EU što je apsolutni prioritet resora kojem je na čelu.

Nova ministrica financija Martina Dalić kazala je da je o onome što može napraviti razmišljala u kontekstu ukupnih ciljeva koje je premijerka Kosor iznijela tijekom saborske rasprave. "Nedvojbeno spadam u one koji misle da Hrvatska iduće godine ne može izgubiti ni jedan dan i da se ne trebamo opterećivati je li ona predizborna ili nije". Ciljevi su jasni- ubrzanje programa gospodarskog oporavka, izlazak iz recesije, članstvo u EU i u kontekstu sva ta tri cilja mislim da se može puno napraviti, kazala je Dalić i najavila kako sada slijedi upoznavanje sa situacijom u javnim financijama.

"Nije bitno koliko radimo nego kako radimo", ocijenio je novi ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić te naglasio kako će u svom mandatu pokušati to ministarstvo potpuno staviti u funkciju razvoja i novih investicija, držeći se pritom održivog razvoja. Najavio je da će vrlo brzo predložiti izmjenu zakona o poticanju prodaje stanova jer to smatra važnim kako bi se pokrenulo graditeljstvo u Hrvatskoj.

Novi ministar obrane Davor Božinović kazao je kako sa svoje nove pozicije može dati jedan novi poticaj bržem provođenju reformi u MORH-u. "Mislim se dodatno posvetiti i međunarodnoj afirmaciji Hrvatske kroz taj segment i otvarati mogućnosti za vojnu industriju u području izvoza", kazao je Božinović.

Novi ministar kulture Jasen Mesić rekao je da je ministarska dužnost velika odgovornost i čast, te je dodao kako je dugo u tom resoru, od 1997., otkad i radi u Ministarstvu kulture. "Vjerujem da dobro poznajem sustav, njegove prednosti i mane i siguran sam da možemo nastaviti s reformama i projektima", kazao je i dodao kako se u godinu dana puno može napraviti i izrazio uvjerenje da će biti uspješni. (hina/metro-portal)

29.12.2010. 17:17:03
Novi komentar
nužno
nužno