« Biznis
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
EU FONDOVI

Novih 634 milijuna kuna bespovratnih sredstava za inovacije proizvoda i usluga

Prijavitelj mora biti pravna ili fizička osoba koja je mikro, malo ili srednje poduzeće (1-249 zaposlenih) koje posluje najmanje godinu dana i ima minimalno jednu zaposlenu osobu

Lova je tu, uzmite je!
Lova je tu, uzmite je! (Arhiva)
Više o

EU fondovi

,

inovacije

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta otvorilo je natječaj namijenjen poduzetnicima usmjerenim na proizvodnju naprednih i inovativnih proizvoda i usluga, visoke dodane vrijednosti koji će doprinijeti povećanju izvoza te time i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Predmet ovog natječaja je proizvodnja i komercijalizacija inovativnih proizvoda i usluga, ulaganjem u inovacije procesa i/ili organizaciju poslovanja,  isključivo u skladu s identificiranim prioritetnim tematskim područjima i međusektorskim temama Strategije pametne specijalizacije (S3).

Prihvatljiva područja za ulaganje

Natječaj Inovacije u S3 područjima usmjeren je na 5 tematskih područja i 13 podsektora. Strategija pametne specijalizacije odnosi se na: Zdravlje i kvaliteta života, Energija i održivi okoliš, Promet i mobilnost, Sigurnost te Hrana i Bio-ekonomija. Tematska prioritetna područja nisu sektori niti tehnologije. S3 se odnosi na područja primjene rezultata istraživanja, razvoja i inovacija i razvoj novih proizvoda i usluga. Projektni prijedlozi moraju se odnositi na jedno od spomenutih tematskih područja ili podsektora.

Prihvatljivi prijavitelji

Prijavitelj mora biti pravna ili fizička osoba koja je mikro, malo ili srednje poduzeće (1-249 zaposlenih) koje posluje najmanje godinu dana i ima minimalno jednu zaposlenu osobu.

Razina i visina potpore

Najniža vrijednost koja se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 750.000,00 HRK dok je najviša vrijednost potpore 20.000.000 HRK

Intenzitet potpore:

  1) Regionalne potpore za ulaganje

      a) 45% prihvatljivih troškova za mikro i mala poduzeća;

      b) 35% prihvatljivih troškova za srednja poduzeća;
 
  2) Potpore za inovacije procesa i organizacije poslovanja
      - do 50% prihvatljivih troškova

  3) Potpore male vrijednosti (Program de minimis)
      - do 75% prihvatljivih troškova

Prihvatljive aktivnosti i troškovi

Prihvatljive aktivnosti:

1) Inovacija organizacije i/ili procesa MSP-ova u svrhu komercijalizacije novih
    inovativnih proizvoda i usluga

2) Ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu

3) Prateće aktivnosti povezane s projektom (de minimis)

Prihvatljivi troškovi:

U kategoriju prihvatljivih troškova uključeni su: nabava i montaža novih strojeva, opreme i alata, troškovi informatičko-komunikacijskih rješenja, troškovi plaća osoblja, trošak energetskog certifikata i uporabnih dozvola, patenata i autorskih prava,  neizravni troškovi povezani s projektom, troškovi amortizacije opreme te PDV za koji se ne može osigurati povrat. 

Prijave traju od 15. srpnja do 15. studenog 2019.

Više o natječajima možete pronaći ovdje.

Piše: Ravecon
09.07.2019. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno