« Zagreb
objavljeno prije 13 godina
OD 11. DO 13. SRPNJA

Novi Zagreb dva dana bez tople vode

Bez tople vode bit će približno 30.000 kućanstava

Rekonstrukcija vrelovoda
Rekonstrukcija vrelovoda (Ronald Goršić/CROPIX)
Više o

Novi Zagreb

,

HEP-Toplinarstvo

,

topla voda

Zbog radova na rekonstrukciji vrelovodne mreže, potrošači HEP-Toplinarstva u novozagrebačkim naseljima Središće, Zapruđe, Sopot, Utrine, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko neće imati toplu vodu od 11. srpnja u 6 sati ujutro do 13. srpnja u jutarnjim satima, priopćio je danas HEP, a prenosi Hina.

Bez tople vode bit će približno 30.000 kućanstava.

Ako će se svi radovi odvijati bez poteškoća, HEP-Toplinarstvo predviđa da bi naselja Zapruđe, Središće, Sopot, Siget i Trnsko toplu vodu mogla dobiti već 12. srpnja u jutarnjim satima. Naime, HEP-Toplinarstvo nastoji organizirati rekonstrukciju vrelovodne mreže na način da potrošači što kraće budu bez tople vode, a kako se ne bi u više navrata prekidala isporuka toplinske energije, istovremeno će se izvoditi radovi na nekoliko različitih lokacija u Novom Zagrebu.

Središće, Zapruđe, Sopot, Utrine, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko neće imati toplu vodu od 11. srpnja u 6 sati ujutro do 13. srpnja u jutarnjim satima.

Iz HEP-Toplinarstva napominju da opskrbu potrošača u novozagrebačkim naseljima nije moguće organizirati alternativnim putem, ali će zato uložiti maksimalne napore kako bi ovaj prekid isporuke toplinske energije bio što kraći.

Rekonstrukcija vrelovodne mreže u Novom Zagrebu dio je radova koje HEP-Toplinarstvo obavlja u razdoblju izvan ogrjevne sezone na svojim toplinskim postrojenjima. Ovi radovi nastavak su višegodišnje revitalizacije centraliziranog toplinskog sustava grada Zagreba, a provode se s ciljem sprečavanja kvarova i puknuća na toplinskom sustavu. HEP-Toplinarstvo moli potrošače koji neće imati tople vode za strpljenje i razumijevanje.

07.07.2011. 11:00:00
Novi komentar
nužno
nužno