« Spektakli
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
OTKRIVENI DETALJI

Novi roman J.K. Rowling bit će crnohumorna priča o politici

"The Casual Vacancy" bit će naslov novog romana britanske spisateljice J.K. Rowling, a riječ je o crnohumornoj priči o političkoj borbi u malom engleskom mjestu

Fotografija vijesti
Više o

knjiga

,

Harry Potter

,

J. K. Rowling

,

The Casual Vacancy

Prvi roman za odrasle britanske spisateljice J.K. Rowling, autorice izuzetno popularnog serijala za djecu o malom čarobnjaku Harryju Potteru, bit će crnohumorna priča o političkoj borbi u malom, naizgled idiličnom engleskom mjestu, piše britanski Guardian, javlja Hina.

"The Casual Vacancy", vjerojatno najočekivanija britanska knjiga godine, čiji naslov označava iznenada ispražnjeno mjesto u lokalnom vijeću, na policama knjižara naći će se 27. rujna. Radnja se, kako otkriva njezin novi izdavač nakladnička kuća Little, Brown odvija u malom tipično engleskom idiličnom mjestu Pagfordu.

Priču pokreće neočekivana smrt čelnika mjesnog vijeća Barryja Fairweathera. Kako sukobi oko izbora njegova nasljednika rasplamsaju strasti i licemjerje te otkriju i poneku neočekivanu tajnu, postupno se otkriva što se u stvari krije iza fasada idiličnog gradića.

Pagford se tako postupno razotkriva kao mjesto rastrgano sukobima, a spor oko pronalaska zamjene za Fairweathera "postaje katalizator za najveći rat koji je ikad zadesio taj gradić", u kojemu se "djeca sukobljavaju s roditeljima, žene s muževima, a nastavnici s učenicima", otkriva izdavač.

Knjižari se nadaju da će ta komedija o životu u britanskoj provinciji opravdati očekivanja koje čitatelji imaju od Rowling, kojoj je popularnost serijala o Harryju donijela bogatstvo od preko 600 milijuna funta. Sedam naslova toga serijala prodano je u više od 450 milijuna primjeraka diljem svijeta a po njima je snimljeno i osam jednako popularnih filmova.

13.04.2012. 19:40:14
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    suzana
    14.04.2012. 00:11
    Lijepo joj stoji ta metla! www.moja-metla.com :)
Novi komentar
nužno
nužno