« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
KRVAVI IRAK

Novi napadi na kršćane u Bagdadu, dvoje mrtvih, 12 ranjenih

Najteži napad je izveden u središtu Bagdada gdje je bomba eksplodirala oko 19 sati po srednjoeuropskom vremenu i ubila dvojicu kršćana i ranila trojicu

Napadi na kršćane u Iraku se nastavljaju
Napadi na kršćane u Iraku se nastavljaju (Getty Images)
Više o

Irak

,

Bagdad

,

atentat

,

kršćani

Najmanje dvoje kršćana je smrtno stradalo, a 12 je ranjeno u četvrtak navečer u šest atentata u nepuna dva sata na kuće kršćana u nekoliko četvrti Bagdada, rekao je jedan dužnosnik iračkog ministarstva unutrašnjih poslova. Napadi su izvedeni u šest četvrti iračkog glavnog grada na zajednicu koja je mete napada posljednja dva mjeseca.

Najteži napad je izveden u središtu Bagdada gdje je bomba eksplodirala oko 19 sati po srednjoeuropskom vremenu i ubila dvojicu kršćana i ranila još trojicu, od kojih je jedan kršćanin, rekao je jedan neimenovani dužnosnik, prenosi AFP. U ostalim eksplozijama nije bilo smrtno stradalih. U napadu na sirsko-katoličku katedralu Marije Pomoćnice u Bagdadu 31. listopada ubijena su dva svećenika i 44 vjernika dok su sudjelovali na misnom slavlju. Deset dana kasnije u nizu atentata na kuće kršćana u Bagdadu ubijeno je šest osoba, a 33 su ranjene. Između 800.000 i milijun kršćana živjelo je u Iraku prije invazije 2003. a danas ih ima upola manje. (hina/metro-portal)

30.12.2010. 22:42:00
Novi komentar
nužno
nužno