« Auto-moto
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca

Novi Megane će zasjati u Parizu

Renault će Megane treće generacije lansirati u rujnu na pariškom salonu automobila

Špijunska fotografija Meganea III
Špijunska fotografija Meganea III
Više o

Renault Megane

Stručni su se magazini raspisali o trećoj generaciji Renaulta Megane, jer su Francuzi u završnim fazama testiranja. Stoga je novi Megane omiljena tema i meta ‘špijunskih’ fotografa koji ga vrebaju po Europi.

Nakon francuskog Auto Plusa, sada je uspjeha u tome imao i engleski Auto Express jer je objavio nove špijunske fotografije. Na slici djelomično kamufliranoga automobila se može vidjeti kako je Megane veći od prethodnika. Dužina će mu biti 4310 mm, a aktualni Megane ima 4209 mm. Veći gabariti naravno pružaju više mjesta i komfora putnicima u kabini, te veći prostor u prtljažniku.

DizelašiŠto se dizelaša tiče, u ponudi će biti 1.5-litarski dCi sa 110 KS i 2.0-litarski dCi u tri verzije: sa 130 KS, 150 KS i 175 KSIz Renaulta ističu kako će ukupna kvaliteta materijala biti podignuta na još viši nivo. Buka u kabini će biti dodatno smanjena, a nivo sigurnosti unaprijeđen. Uz serijski ESP i ABS, Megane će imati EBD i EBA sustave, kao i maksimalno devet zračnih jastuka.

Bit će tu i nekih tehničkih noviteta koji će ostati tajna sve do lansiranja na tržište. U ponudi će biti karoserijske verzije s troja i petera vrata, karavan, limuzina i Coupe Cabrio. Osnovni motor u ponudi će najvjerojatnije biti 1.2-litarski TCE turbo benzinac sa 100 KS, kakav se ugrađuje u novi Twingo GT ili sadašnji Megane 1.4 16v sa 95 KS.

Kupcima će na raspolaganju biti i drugi benzinci: 2.0-litarski sa 145 KS ili 2.0-litarski 16v Turbo sa 170 KS. U samome vrhu ponude bit će benzinac koji razvija 250 ‘konja’ i namijenjen je sportskoj RS verziji. Budući  da se Megane treće generacije očekuje tek najesen u Parizu, o njegovoj cijeni može se samo nagađati. (ZS) 

15.05.2008. 02:03:15
Novi komentar
nužno
nužno