« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
NAJAVE

Novi Lenovo smartphone prvi u svijetu sa Snapdragon 855 i 5G modemom?

Novi Lenovo pametan telefon dolazi s gotovo cijelom prednjicom ispunjenom zaslonom i ugrađenim modulom otiska prsta

Hoće li Lenovo stvarno biti prvi?
Hoće li Lenovo stvarno biti prvi? (Weibo)
Više o

smartphone

,

Lenovo

,

5G

,

Snapdragon 855

Prema riječima potpredsjednika Lenovo grupe Chang Cheng, tvrtka će objaviti prva u svijetu pametan telefon opremljen s Qualcomm Snapdragon 855 čipsetom čiji takt premašuje 3 GHz i modemom s podrškom za 5G mreže.

Osim toga, novi Lenovo pametan telefon dolazi s gotovo cijelom prednjicom ispunjenom zaslonom i ugrađenim modulom otiska prsta. Zvuči sjajno, ali pitamo se trebamo li mu vjerovati kako će baš njihov model pametnog telefona biti prvi na svijetu pogonjen najnovijim čipom? Ne, Sonyjev ili Xiaomi uređaj? Razlog je što je već tvrtka uhvaćena u laži. U proljeće ove godine zavarali su javnost lažnim slikama pametnog telefona Lenovo Z5 i informacijama da će imati 4 TB interne flash memorije.

No, ipak u neke dijelove najave novog Lenovo pametnog telefona možemo vjerovati. To se odnosi da će biti pogonjen Qualcomm Snapdragon 855., jer je već započela masovna proizvodnja čipseta prije gotovo dva mjeseca. Temelji se na najnovijoj 7-nm procesnoj tehnologiji.

Isto tako povjerovati ćemo mu da nadolazeći Lenovo pametan telefon bit će bolji nego Samsung Galaxy S9. Činjenica je, Samsungu sve više kineska konkurencija puše za vratom. Gotovo da ne mogu ponuditi ništa što se ne može naći u proizvodima neke od kineskih marki, osim vrhunske AMOLED tehnologije i zaštite od vode i prašine.

Što vi mislite, hoće li Lenovo pokazati prvi pametan telefon s najnovijim Snapdragon 855 ili će to ipak biti netko drugi?

Piše: Sanja Ledinek
02.08.2018. 09:29:00
Novi komentar
nužno
nužno