« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
COOL

Novi inteligentni uslužni roboti iz LG-a

Nadograđeni LG CLOi SuitBot pruža podršku struku i povećava vlastitu mišićnu snagu korisnika kako bi se smanjio rizik od ozljeda i umor pri obavljanju fizički zahtjevnih zadataka

CLOi SuitBot
CLOi SuitBot (LG)
Više o

LG

,

roboti

,

CLOi SuitBot

,

uslužni roboti

LG Electronics (LG) će na sajmu CES 2019 predstaviti nadograđenu verziju svog nosivog robota CLOi SuitBot, zajedno s linijom poboljšanih uslužnih robota koji se približavaju komercijalnoj upotrebi.

Nosivi LG CLOi SuitBot podupire donji dio tijela kako bi se smanjio napor prilikom podizanja tereta i sagibanja, a poboljšani CLOi uslužni roboti - PorterBot, ServeBot i CartBot će pokazati svoje još naprednije sposobnosti dostupne zbog LG-evog stalnog razvoja umjetne inteligencije i robotičkih znanja.

Predstavljen prošle jeseni u Berlinu, nadograđeni LG CLOi SuitBot pruža podršku struku i povećava vlastitu mišićnu snagu korisnika kako bi se smanjio rizik od ozljeda i umor pri obavljanju fizički zahtjevnih zadataka kao što su podizanje ili spuštanje teških tereta. SuitBot povećava fleksibilnost korisnika jer mu omogućava istezanje od 50 stupnjeva i savijanje struka od 90 stupnjeva te se aktivira kad se korisnik saginje pod kutom od 65 stupnjeva, a deaktivira se kada korisnik stoji u uspravnom položaju. Nosivi robot radi četiri sata na jednom punjenju, a ponovno se napuni za samo sat vremena.

Prvi put predstavljeni javnosti na sajmu CES 2018, roboti PorterBot, ServeBot i CartBot su dizajnirani za rad u zračnim lukama, hotelima, supermarketima i trgovačkim centrima kako bi pomogli ljudima, prevezli prtljagu, dostavili obroke i nosili namirnice. Novi uslužni roboti LG CLOi nadograđeni su naprednijim autonomnim navigacijskim sustavom, kao i poboljšanom povezivošću kako bi mogli komunicirati s primjerice dizalima i automatskim vratima. Ovi roboti koriste tehnologiju umjetne inteligencije i analiziraju obrasce i načine na koji ih ljudi koriste kako bi stalno učili i poboljšavali svoje performanse. Opremljeni su sa zaslonima osjetljivim na dodir i opcijom prepoznavanja glasa kako bi se olakšala prirodna interakcija s korisnicima, a roboti LG CLOi mogu odrađivati i zahtjevnije zadatke kao što su odgovaranje na pitanja i obrada plaćanja. Ovi inteligentni roboti su dizajnirani da rade samostalno, tako odlaze do stanice za punjenje kad im je baterija pri kraju, a vraćaju se na dužnost kada se napune te svakodnevno obavljaju samodijagnostiku i automatsko izvještavanje.

„Napredak koji je postigla naša cjelokupna linija robota ukazuje na LG-evu predanost da u vrlo bliskoj budućnosti isporučimo robotska rješenja za stvarni svijet," rekao je Roh Jin-seo, voditelj LG-eve divizije za robote. „S mogućnošću analize i razumijevanja okoline, uslužni roboti LG CLOi predstavljaju vrhunac značajnih ulaganja u automatizaciju te razvoj i istraživanje umjetne inteligencije."

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

27.12.2018. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno