« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Nove cijene parkiranja u Zagrebu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Arbanas/CROPIX)
Više o

Zagrebparking

,

parkirališna mjesta

,

Zagreb parkiranje

,

cijena parkiranja

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici prihvatilo izmjene i dopune Pravilnika o korištenju javnih parkirališta kojima se na području Novog Zagreba - zapad uvodi nova, IV. zona parkiranja, u kojoj se cjelodnevno parkiranje (od 00 do 24 sata) građanima naplaćuje pet kuna.

Riječ je o plohi uz istočni dio Zagrebačkog velesajma, iza zgrade INA-e, a u njezino uređenje Zagrebački holding je uložio 800.000 kuna. Ta se vrijedna ploha čuva za buduće projekte, a do tada će se koristiti za parkiranje osobnih automobila i eventualno autobusa, rekao je novinarima nakon sjednice pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić.

Cijena od pet kuna za parkiranje biti će samo dok nema sajmova Zagrebačkog velesajma, a za vrijeme njihova održavanja parkiranje će biti skuplje, najvjerojatnije dvostruko, rekao je Jelavić.

Odlučeno je i da nema povlaštene parkirališne karte za IV. zonu, jer se radi o izvanuličnom javnom parkiralištu, odnosno nalazi se izvan kolnika i neasfaltirano je. U toj zoni vrijedi poseban režim naplate, što predstavlja izuzetak od ostalih zona koja su ulična javna parkirališta.

Poglavarstvo je također u II. zonu dodalo Bednjansku ulicu kako bi se zatvorio prsten sustava vremenskog ograničenja i naplate, a također i zbog prometne politike i regulacije prometa u mirovanju.

U III. zoni uvedena je točka III. 2 koja obuhvaća područje Maksimirske (od Bukovačke do Hondlove), a predlaže vremensko ograničavanje parkiranja do šest sati. Na tom području nalaze se raznovrsni sadržaji kao što su stadion i park Maksimir, Zoološki vrt, poslovno-stambeni prostori i slično te je potrebno zbog velike fluktuacije prometa predloženim mjerama što cjelovitije riješiti problem parkiranja. (hina/metro-portal)

20.11.2008. 21:41:11
Novi komentar
nužno
nužno