« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
GORIVO

Nove cijene eurodizel goriva

Eurodizel BS dosegao je najvišu cijenu u ovoj godini, a ostali derivati nisu mijenjali cijenu

Eurodizel BS class poskupio dva tjedna nakon uvođenja
Eurodizel BS class poskupio dva tjedna nakon uvođenja (Arhiva)
Više o

nove cijene goriva

,

eurodizel BS

,

eurodizel BS class

Cijene eurodizela BS od danas, 28. prosinca, na Ininim benzinskim crpkama veće su za 25 lipa po litri, pa je eurdizel BS s novom cijenom od 8,57 kuna po litri dostigao svoje najveću razinu u ovoj godini, dok su cijene drugih derivata ostale nepromijenjene.

Prema cjeniku objavljenom na Ininim web stranicama, od 28. prosinca pa u iduća dva tjedna, eurodizel BS prodaje se po 8,57 kuna po litri prema dosadašnjih 8,32 kune.

Cijena nove vrste derivata - eurodizela BS class, uvedenog prije dva tjedna, također je povećana za 25 lipa po litri - s dosadašnjih 8,37 kuna na 8,62 kune po litri.

Cijene ostalih naftnih derivata nisu se mijenjale - eurosuper BS 95 i dalje se prodaje po 8,98 kuna po litri, a novi eurosuper BS 95 class (gorivo s manje od 10 mg/kg sumpora) po 9,08 kuna.

Super plus 98 i dalje košta 9,13 kuna po litri, a Super 95 stoji 8,93 kune.

Cijena dizela ostala je na 8,11 kuna po litri, loživog ulja ekstra lakog 5,44 kune te plavog dizela 4,99 kuna po litri.

Cijene naftnih derivata korigiraju se svakih 15 dana na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata, s tim da je najviše dopušteno maksimalno dvotjedno povećanje ili smanjenje cijena tri posto u odnosu na prijašnju maksimalno dozvoljenu razinu maloprodajne cijene.

Korekcija, prema pravilniku, ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara prema kuni. (hina/metro-portal)

28.12.2010. 07:23:59
Novi komentar
nužno
nužno