« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
prekasno

Novac za Silvanu Novak skupljen je prekasno

Humanitarna akcija skupila je novac za liječenje matičnim stanicama, ali putovanje nije bilo moguće

Više o

silvana novak

,

Hannover

Silvana Novak, majka 19-mjesečnog Lea koja se od sredine trudnoće borila s leukemijom umrla je noćas u KBC-u Zagreb.

Silvana je trebala otići na transplantaciju matičnih stanica u Hannoveru, no zbog sve lošijeg zdravlja, upale pluća i temperature nije bila spremna za put, a liječnici su odgodili transplantaciju.

Još prije dva dana, iako je bila na respiratoru, postojala je nada kako će skupiti snagu za put u Njemačku. U bolnici je navodno dobila i novu gripu što je još utjecalo na slabost organizma.

– Pacijentici se stanje opet pogoršalo, a riječ je o teškim upalnim procesima koji u trenutku kad ne funkcionira koštana srž mogu biti po život opasni – objasnio je prof. Boris Labar, predstojnik Klinike za hematologiju u KBC-u Zagreb prije tjedan dana objašnjavajući zašto nije dolazilo u obzir da pacijentica otputuje na operaciju u Hannover. Za put je bio spreman i Vladin zrakoplov.

Silvana Novak oboljela je od leukemije kada je bila u 16. tjednu trudnoće. Dijagnosticirana joj je akutna mijeloična leukemija. Bila je odlučila riskirati i roditi sina. Leu je danas 19 mjeseci.

Tračak nade za njezino ozdravljenje pojavio se na Medicinskoj klinici u Hannoveru u Njemačkoj, gdje obavljaju transplantaciju matičnih stanica iz pupkovine. Silvanina obitelj i prijatelji pokrenuli su humanitarnu akciju kojom je ubrzo skupljeno 200 tisuća eura potrebnih za operaciju, no tada se Silvanino stanje pogoršalo pa je završila u bolnici i na respiratoru.

01.12.2009. 09:54:43
Novi komentar
nužno
nužno