« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
POLICIJSKA BRUTALNOST

Nova istraga o ponašanju policije na summitu G20

Ovaj put navodno se radi o mladiću kojega je policija tukla po glavi i bacila na tlo.

(Getty Images)
Više o

policijska brutalnost

,

istraga

,

Scotland Yard

,

summit G20

,

nehotično ubojstvo

,

Ian Tomlinson

,

Nicola Fisher

,

tužbe

Pokrenuta je treća istraga o ponašanju britanske policije tijekom prosvjeda protiv G20 u Londonu početkom travnja, objavio je Scotland Yard u subotu dok su dva policajca suspendirana.

Jedan od suspendiranih policajaca osumnjičen je za nehotičnog ubojstvo.

Neovisno povjerenstvo koje razmatra žalbe na policiju, pokrenulo je istragu nakon smrti Iana Tomlinsona koji je umro od unutrašnjeg krvarenja nakon što ga je policajac bacio na tlo tijekom prosvjeda na kojem nije sudjelovao 1. travnja.

Drugu tužbu je podignula prosvjednica Nicola Fisher, koju je, kako je prema video-snimci vidljivo, policajac udario rukom i zatim nekoliko puta pendrekom, što je pokrenulo brojne kritike ponašanja policije tijekom manifestacija protiv summita.

Scotland Yard je u subotu u priopćenju najavio da je i treća tužba povjerena tom povjerenstvu u pogledu jednog incidenta 1. travnja o kojem ne iznosi daljnje pojedinosti.

Prema britanskoj TV-mreži Sky News vodi se istraga o dvadesetogodišnjaku kojeg je policija tukla po glavi i bacila na tlo tijekom manifestacija.

Zabilježeno je više od 150 tužbi zbog ponašanja policije tijekom dva dana prosvjeda protiv G20. U oko 70 tih tužbi navodi se policijsko prekomjerno korištenje sile. (hina/metro-portal)

18.04.2009. 20:06:35
Novi komentar
nužno
nužno