« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Nova dizalica gradi Arenu

Na gradilištu Arene u Laništu montirana nova dizalica

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević / CROPIX)
Više o

Ingra

,

svjetsko prvenstvo u rukometu

,

rukometna arena

Preko 600 radnika koji grade zagrebačku Arenu za Svjetsko prvenstvo u rukometu dobilo je očekivanu pomoć. Nakon što je pred mjesec dana pukla ista takva dizalica pri transportu jedne od 200-tonskih lamela koje daju oblika Areni, montirana je nova dizalica nosivosti 500 tona, koja je već prenijela nekoliko lamela.

Stanko Berban, glasnogovornik Ingre naglasio je da se treba postaviti još 12 od ukupno 80 lamela, što je zapravo jedini lagani zastoj u radovima zbog pada dizalice. Ostali radovi teku predviđenim tokom, pa radnici čak idu i na godišnji odmor.

Lom dizalice je, osim čuda što u samom incidentu nitko nije poginuo, zanimljiv i iz još nekoliko razloga. Naime, drugo čudo je to što se gradonačelnik nije pojavio na Laništu nakon pada dizalice, a treće je priopćenje dano u povodu pada u kojem se tvrdi da nastala šteta iznosi 90 tisuća eura?!

Ako se jedna nova lamela i dizalica mogu nabaviti za tako malo novaca, postavlja se opravdano pitanje cijene izgradnje Arene i aranžmana koji je potpisan s Ingrom. (METRO)

20.07.2008. 23:27:13
Novi komentar
nužno
nužno