« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
ZADNJI DAN ŠKOLE

Norijada na ulicama Zagreba

Maturanti su se okupili na Trgu bana Jelačića gdje ih je dočekao glazbeni program - nakon toga razmilili su se po gradu

Više o

norijada

,

norijada Zagreb

,

norijada na Bundeku

,

norijada 2011

Danas se treba čuvati brašna i jaja i sličnih "divota" koje nam veseli maturanti mogu priuštiti. Ovogodišnji je Dan zagrebačkih maturanata započeo okupljanjem maturanata na Trgu bana Jelačića, gdje je maturante, njihove razrednike i profesore dočekao glazbeni program dobrodošlice.

Nakon okupljanja na središnjem zagrebačkom trgu, kojemu je bio nazočan i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, maturanti su se u povorci, zajedno s gradonačelnikom, uputili prema jezeru Bundek, gdje ih čeka bogati glazbeno-scenski program do 22 sata, u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Predviđa se da će današnji dan proslaviti oko 7.400 maturanata, kojima na Bundek nije dozvoljeno unošenje alkohola i staklene ambalaže, ali će moći kupiti sokove, sendviče, vodu i pivo točeno u plastičnim čašama.

Program na Bundeku trajat će do 22 sata a nastupit će DJ Dechko, Telefon Blues Band, Pozdrav Azri, Plava noć, Electric Žare, Thee Mad and Hairy Wombats, Markiz i dugi.

U Gradskom uredu naglašavaju da će cijelo vrijeme na jezeru dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci te redarska ekipa, a po završetku programa ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

Dan zagrebačkih maturanata u PU zagrebačkoj smatraju sigurnosno interesantnim događajem, kako zbog većeg broja maturanata, tako i zbog činjenice da je ranijih godina bilo slučajeva da su maturanti po gradu činili prekršaje.

U policiji ističu kako će manifestaciju osiguravati dovoljan broj policajaca, posebno mjesta okupljanja maturanata, te će u tom smislu posebno regulirati promet i trenutno ga zaustavljati kada prolaze kolone maturanata.

S obzirom da su ranijih godina maturanti činili kaznena djela oštećenja imovine i narušavanje javnog reda i mira, policija će snimati mjesta okupljanja maturanata i tijek Norijade.

Ministar znanosti, obrazovanja i šport Radovan Fuchs poručio je maturantima "neka 'nore' koliko je god moguće više, ali bez posljedica".

"Maturirali su, a nadam se da će svima koji su odlučili studirati želja biti ispunjena", kazao je Fuchs novinarima nakon obilježavanja 300. obljetnice rođenja Ruđera Boškovića u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.


17.05.2011. 13:42:33
Novi komentar
nužno
nužno