« Ostali sportovi
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
ISPROBAJTE

Nordijsko hodanje – fitness aktivnost koja produžuje život!

Nordijsko hodanje je sigurna, prirodna, dinamična i zabavna aktivnost koja se provodi uz pomoć posebno dizajniranih štapova

Otiđite na tečaj nordijskog hodanja
Otiđite na tečaj nordijskog hodanja (Vitathlon)
Više o

tečaj

,

nordijsko hodanje

,

vitathlon

,

štapovi

Zašto krenuti na tečaj nordijskog hodanja?

Nordijsko hodanje je sigurna, prirodna, dinamična i zabavna aktivnost koja se provodi uz pomoć posebno dizajniranih štapova. Pravilna tehnika korištenja štapova potiče na uspravno držanje tijela i pravilan hod. Aktivira veći dio mišićnih skupina, kako donjeg, tako i gornjeg dijela tijela. Pri tome se umanjuje opterećenje zglobova nogu i slabinskog dijela kralježnice za 30 posto, povećava se kalorijska potrošnja od 20 do 45 posto i samim time na siguran način povećava se razina srčanožilne i plućne kondicije i zdravlja.

Nordijskim hodanjem moguće je ostvariti slične učinke kao i trčanjem, plivanjem ili aerobikom, ali na puno jednostavniji i ležerniji način. Također, hodanje pozitivno utječe na motivaciju i podnošenje stresa u svakodnevici.

Neke od velikih prednosti nordijskog hodanja su te da se može prakticirati gotovo svugdje, na svim terenima gdje se i inače hoda; trava, šljunčane stazice, asfalt, ali i da se njime mogu baviti sve dobne skupine, bez ograničenja.

Upravo tu kombinaciju prirode, svježeg zraka i sporta provodi Vithathlon klub nordijskog hodanja iz Zagreba. Pod stručnim vodstvom Hanija Haddada, profesora kineziologije, promotora i instruktora Nordijskog hodanja i njegovog tima kineziologa brzo ćete i lako na vikend tečaju savladati osnove i tehniku Nordijskog hodanja.

Više o tečaju nordijskog hodanja!

Društvo za rekreaciju Vitathlon provodi jednodnevne tečajeve Nordijskog hodanja. Tečajevi se održavaju nedjeljom od 09 - 11,30h. Tečajevi se provode u prekrasnom Parku Maksimir.

Rad se odvija u malim grupama, pristup je individualiziran, prilagođen pojedincu i njegovim motoričko - funkcionalnim mogućnostima. Predznanje nije potrebno.

Izravni pozitivni učinci nordijskog hodanja:

- do 45 posto bolji učinak od hodanja istom brzinom bez štapova

- aktivno uključuje 90 posto mišića tijela

- povećava kalorijsku potrošnju 20 do 45 posto

- umanjuje opterećenje zglobova nogu I slabinskog dijela kralježnice za 30 posto

- pogodno za sve dobne skupine

- na siguran način povećava razinu srčanožilne I plućne kondicije I zdravlja

- pozitivno utječe na motivaciju I podnošenje stresa

- pozitivno djeluje na pravilno držanje I lokomotorni sustav

Što da obučem?

Kao i kod većine aktivnosti na otvorenom potrebna je sportska odjeća. Trenirka, tenisice ili odgovarajuće cipele za hodanje. Odjeća bi trebala biti slojevita s obzirom na jesenske vremenske uvjete. Na leđima ruksak za odlaganje slojeva odjeće i s pretincem za bočicu vode. Nordijsko hodanje naziva se još i Fitness hodanje, pa i odijevanje onda treba biti u skladu s time.

Trebam li kupiti štapove?

Za sami tečaj u startu vam nisu potrebni štapovi, mogu se posuditi u sportskom društvu. Ukoliko se odlučite nastaviti baviti se ovom sjajnom rekreativnom aktivnošću i ako vam nordijsko hodanje postane redovita aktivnost preporučamo vam kupnju štapova. Dva su osnovna tipa štapova na tržištu, cjeloviti štapovi i teleskopski štapovi (regulira im se dužina prema tjelesnoj visini tijela, može ih koristiti više korisnika i jednostavniji su za prijenos)

Kako pravilno odabrati štapove

Pri odabiru se treba koristitiformulom za izračunavanje visine štapa koja glasi:

vaša visina x 0,66 = odgovarajuća visina štapa

Gdje se mogu javiti?

Treneri u VITATHLON klubu nordijskog hodanja rado će vam pomoći da savladate tehniku nordijskog hodanja i nastojat će vam prenijeti ljubav i entuzijazam prema nordijskom hodanju.

Kontaktirajte nas na info@vitathlon.com.hr za više informacija ili nas nazovite na 095 9195 686.

Više na www.vitathlon.com.hr  

15.08.2018. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno