« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina
UVJETNI OTPUST

Norac, Petrač i Sulić pušteni na slobodu

Mirko Norac, Hrvoje Petrač i Leon Sulić pušteni su na slobodu prije odsluženja cijele zatvorske kazne, odnosno odobren im je uvjetni otpust nakon što su odslužili više od dvije trećine kazne

Fotografija vijesti
Više o

zatvor

,

Mirko Norac

,

Hrvoje Petrač

,

uvjetna kazna

,

Leon Sulić

Mirko Norac, Hrvoje Petrač i Leon Sulić izašli su rano jutros na slobodu iz Kaznionice u Popovači, kao što je bilo ranije najavljeno od njihovih odvjetnika, javlja Hina.

Povjerenstvo za uvjetni otpust odlučilo ih je pustiti prije odsluženja cijele zatvorske kazne, odnosno odobren im je uvjetni otpust nakon što su odslužili više od dvije trećine kazne, a ostatak kazne, uz određene uvjete služit će na slobodi.

Kako se doznaje od pravosudnih policajaca, stražara kaznionice u Popovači, Norac, Sulić i Petrač izašla su nešto iza 6 sati, prije dolaska novinara, snimatelja i fotoreportera, koji su namjeravali zabilježiti njihov odlazak iz kaznionice.

Mirko Norac je u zatvoru više od deset godina, od ožujka 2001. godine. Najprije je za ratne zločine na gospićkom području osuđen na 12 godina, a potom za zločine u Medačkom džepu na šest godina. Kada je i druga presuda postala pravomoćna Vrhovni mu je sud odredio jedinstvenu kaznu od 15 godina. Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović u rujnu prošle godine Mirku Norcu oduzeo je čin generala HV-a.

Hrvoje Petrač, koji je prije suđenja više od godine dana bježao hrvatskom pravosuđu, služio je kaznu od sedam i pol godina zatvora zbog otmice sina umirovljenoga generala Vladimira Zagorca i iznude novomarofskoga poduzetnika Miroslava Matkuna, koja mu istječe u ožujku 2013. Petrač je bio u mnogim zatvorima, a u lepoglavskoj kaznionici je suprotno zatvorskim pravilima uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo zbog čega su bivši upravitelj zatvora u Lepoglavi i njegov pomoćnik nepravomoćno osuđeni na 20, odnosno 14 mjeseci zatvora. Petrač je svjedočio na suđenju Vladimiru Zagorcu koji je osuđen u slučaju "Dragulji". Priču o krađi dragulja Petrač je prvi spomenuo na suđenju za otmicu tada maloljetnog Zagorčeva sina.

Leon Sulić je zbog gospodarskog kriminala u "Croatiabusu" teškog 15,5 milijuna kuna 2007. godine osuđen na kaznu od sedam godina zatvora, koju mu je kasnije Vrhovni sud smanjio na pet godina. U travnju ove godine nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora jer se raznim malverzacijama na štetu "Croatiabusa" domogao stana vrijednog više od 589 tisuća kuna.

25.11.2011. 09:05:56
Novi komentar
nužno
nužno