« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine
RECENZIJA

Nokia G21 - pravi omjer cijene i karakteristika

Nokia G21 pametni je telefon koji vas neće ostaviti na cjedilu - velika baterija, velik ekran i sjajna cijena njegove su glavne karakteristke

Nokia G21
Nokia G21 (HMD Global)
Više o

karakteristike

,

recenzija

,

Nokia G21

Nokia G21 novi je pametni telefon kojim se HMD, dom Nokia vraća ponovno na velika vrata na tržište zasićeno raznim modelima. Zašto mislimo da se vraća? Pročitajte recenziju u nastavku pa će vam ubrzo postati jasno....

Za početak treba reći da je cijena i više nego povoljna - 1499 kuna zvuči gotovo nestvarno malo kad znamo da flagship modeli drugih proizvođača dolaze u cjenovnom rangu koji počinje na 8 tisuća kuna... što je cijena jednog izuzetno dobrog laptopa.

Nokia ima drugačiju logiku koja im se pokazala odličnom - nakon što su potpuno nestali u jednom trenutku, vratili su se u drugoj tvrtci pod istim imenom, ali i logikom da netko treba povoljnije mobitele (što je zapravo većina ljudi), no ujedno im treba dobar i siguran telefon.

Nokia G21 je upravo to - uz cijenu, nudi i neke stvari koje su dovoljno dobre da bi se prodavale (i to stvarno naveliko). Tako treba obavezno reći da je baterija sjajna i ima čak 5050 mAh, što znači da vas neće ostati na cjedilu tijekom cijela dva dana, ma koliko vi trebali koristiti telefon.

Druga stvar koja je važna za korisnike jest veličina ekrana - a ovaj je velik! Kućište ima dimenzije 16,46 cm x 7,59 cm, a zaslon ima dijagonalu od 6,5 inča, ali kako je 3 mm uži od nekih flagship modela Nokie, lako je baratati s njim u jednoj ruci. Još jedna stvar - i dalje je tu utor za slušalice od 3.5 mm, jer većina ljudi ipak nema bluetooth slušalice nego obične ili velike koje bi brzo potrošile struju...

Naravno, po ovakvoj cijeni zaslon ne može biti Full HD tako da je rezolucija 720x1600, ali zato ima osvježavanje od 90 MHz, što je po izgledu i osjećaju savršeno dovoljno za sve, pa čak i za većinu igrica.

Što se tiče softvera, Nokia G21 koristi Android 11 i spreman je za skorašnji Android 12, a proizvođač garantira dvije godine nadgradnji, što nije beznačajno, dapače.

Za kraj, da vidimo kakve su kamere... glavna ima 50MP i možda nije kvalitetna kako se vidjeli na nekim flagship modelima, ali je dovoljno kvalitetna da će velik dio fotografija biti i više nego iskoristiv, naročito ako nisu noćne fotografije. Seflie kamera je standarno dobra, a macro bi mogao biti bolji, no za tu lovu... 

Sve u svemu, nismo očekivali čudo, ali dobili smo kvalitetno napravljen telefon koji će nas vjerno služiti par godina... što je zapravo i cilj, nije li? 

29.04.2022. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno