« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
FINCI UZVRAĆAJU UDARAC

Nokia najavila proizvodnju dostojnog suparnika iPhonea

Usprkos kritikama da su podbacili u osmišljavanju proizvoda koji bi bio ravan Appleovom iPhoneu, Nokia se ne predaje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Nokia

,

mobiteli

,

Apple

,

mobilna tehnologija

,

iPhone

Olli-Pekka Kallasvuo, glavni izvršni direktor tvrtke Nokia, najvećeg svjetskog proizvođača mobilnih telefona, rekao je da će tvrtka nastojati postati još kompetitivnija upravo zbog kritika koje su zaradili zbog činjenice da nisu osmislili nikakav proizvod koji bi bio u rangu Appleova iPhonea

Nokia je najveći svjetski proizvođač smartphonea – mobilnih telefona koji se mogu sklopiti poput mini-računala – ali u posljednje vrijeme gube tržište od suparnika Applea i Research In Motion, kanadskog proizvođača BlackBerryja.

Ovaj tjedan, Nokia će pokušati osvježiti svoju strategiju puštanjem u prodaju uređaja s operacijskim sustavom Linux, a planiraju prodavati i netbook.

Kallasvuo je stao u obranu Nokijinog smartphonea N97, koji je nastao kao odgovor na Appleov iPhone, a za kojeg analitičari tvrde da je slaba alternativa Appleovom proizvodu.

"Kompetitivni smo na tržištu i dodatno ćemo se truditi kako bismo tako i nastavili”, rekao je Kallasvuo. Snaga tvrtke Apple je u ubrzanom porastu budući da si je osigurala drugi po redu najveći udio u ukupnoj zaradi te industrije.

Udio tvrtke Nokia opada zbog recesije jednako kao i zbog slabe prodaje smartphonea.

Položaj tvrtke Apple naglašava činjenicu da je skuplji i sofisticiraniji smartphone poput iPhonea izvor najveće zarade u mobilnoj industriji.

24.08.2009. 15:50:10
Novi komentar
nužno
nužno