« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
NAJAVE

Nokia 6.2 - rupa u zaslonu dolazi k Nokia modelima

Ako je vjerovati pojedinim šuškanjima na društvenoj mreži Twitter Nokia 6.2 do korisnika trebala bi stići vrlo brzo

Nokia 6.2 donosi razne novosti
Nokia 6.2 donosi razne novosti (Nokia)

Kako to obično biva, kada netko predstavi jednu značajku i ostali krenu tim stopama. Imali smo tim slijedom prilike gledati postavljanje skenera otiska prsta, uvođenjem tri primarnih kamera i tako tim redom. Dok sada Nokia čini se slijepo slijedi primjer rupa u zaslonu pametnog telefona.

Prvi predstavnik navedenog slijeda je Nokia 6.2, a kako navode iz HMD Globala, potonja će biti nasljednik aktualnog Nokia 6.1 modela pametnog telefona kojeg sada imamo prilike vidjeti na tržištu.

Ako je vjerovati pojedinim šuškanjima na društvenoj mreži Twitter Nokia 6.2 do korisnika trebala bi stići vrlo brzo. Sa sobom bi osim rupe u zaslonu za sekundarnu kameru trebala nositi i recimo Zeiss optiku. Veličina zaslona ići će ka 6,2". Prisustvo 6GB radne memorije ili pak 4G (ovisno na kojim se područjima Nokia 6.2 bude prodavala).

Interna memorija za sada nije poznata ali ako idemo logikom Nokie 6.1 onda će inačice ići u brojkama 32/64GB. I ovoga puta ne bi trebao izostati već dobro nam poznati Android One kada govorimo o Nokia pametnim telefonima, tako će zasigurno Android 9.0 Pie dolaziti predinstaliran na Nokia 6.2 pametnom telefonu.

Primarna kamera također će pružati Zeiss optiku uz dual-kameru pri 16MP. Nokia 6.2 dolazit će sa Snapdragon 632 chipsetom koji je novitet u pogledu srednje klase. HDM Global plasiranju Nokia 6.2 modela na tržište želi sebe pogurati ka korisnicima i u pogledu srednjeg cjenovnog razreda a hoće li to i uspjeti ostaje samo za vidjeti.

Naše mišljenje je kako je s politikom Androida One taj put lagano i utabala, dok ga sada samo treba nastavljati održavati. Ono što isto želimo kazati jest to kako naginjanje na značajke Kamere (kako hardverske tako i softvera) Nokia ne radi ništa spektakularno već samo slijedi put svojih konkurenata. Za kraj kažimo kako će Nokia 6.2 tržište ugledati krajem siječnja, odnosno početkom veljače prvo u Kini a onda nakon toga i na globalnoj razini. 

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

Piše: Nino Krstačić
13.01.2019. 16:31:00
Novi komentar
nužno
nužno