« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
NOĆ MUZEJA

Noć muzeja u Osijeku

Noć muzeja u Muzeju likovnih umjetnosti održava se uz aktualnu izložbu 28. slavonski biennale: Nove paradigme sreće - od osječke dade do suvremenog kaosa

Noć muzeja
Noć muzeja (Arhiva)
Više o

Osijek

,

Noć muzeja 2023.

Muzej likovnih umjetnosti priprema zanimljiv i bogat program povodom obilježavanja 18. Noći muzeja. Noć muzeja tradicionalna je manifestacija u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, a ovogodišnja se održava pod temom „Muzeji su važni".

Program započinje u petak, 27. siječnja u 18:00, a završava u subotu, 28. siječnja u 01:00 sat. Noć muzeja u Muzeju likovnih umjetnosti održava se uz aktualnu izložbu 28. slavonski biennale: Nove paradigme sreće - od osječke dade do suvremenog kaosa.

Izložba je postavljena na nekoliko lokacija u gradu Osijeku (Muzej likovnih umjetnosti, Galerija Waldinger, Kulturni  centar, Galerija Knifer i Eurodom, stoga će aktivnosti biti na svim navedenim lokacijama. Program sadržava interaktivne postaje za posjetitelje, glazbeni program, performans i otvorenje izložbe učeničkih radova kao popratni program navedene aktualne izložbe pod naslovom Slavonski biennale - Gen Z.

PROGRAM:

18:00 - 01:00

·       28. SLAVONSKI BIENNALE - Aktualna izložba 28. slavonski biennale - Nove paradigme sreće od osječke dade do suvremenog kaosa otvorena je osim u Muzeju likovnih umjetnosti i na nekoliko lokacija u gradu; Galerija Knifer, Kulturni centar/Galerija Kat, Galerija Waldinger, Eurodom, Gajev trg.

  

·       IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA - otvorenje izložbe SLAVONSKI BIENNALE GEN Z/ DODJELA NAGRADA/

Slavonski biennale - Gen Z likovni je i prezentacijski program koji se održava po prvi puta i to kao popratni program 28. slavonskog biennala. Ostvaren je u obliku izložbe koja prezentira likovne radove, učenicima/ autorima koji se možda po prvi puta ostvaruju u ovakvom ambijentu, no svakako prvi puta u okviru ovog programa i u prostoru Muzeja likovnih umjetnosti.

·       SOLARPUNK FUTURES

U sklopu aktualne izložbe posjetiteljima se nudi mogućnost igranja društvene igre Solarpunk Future, koja je ujedno i rad umjetničkog kolektiva Solarpunk Surf Club. Aktivnost se održava u Muzeju likovnih umjetnosti.

18:00 - 19:30

·       RADIONICA RECIKLIRANE POEZIJE I IZRADE FANZINA

Radionica se tematski naslanja na aktualnu izložbu Muzeja likovnih umjetnosti 28. slavonski biennale - Nove paradigme sreće - od osječke dade do suvremenog kaosa. Cilj radionice je interaktivno upoznati polaznike s pojmom dadaizma u književnosti, odnosno poeziji koji se bez direktne veze počinje primjenjivati i kroz fanzin, kao jedan od (mnogih) odjeka tog avangardnog pokreta. Prijave za radionicu su obvezne. Aktivnost se održava u Muzeju likovnih umjetnosti.

20:00 - 20:30

·       PERFORMANS MAJA BOJANIĆ

Maja Bojanić na aktualnoj izložbi 28. slavonski biennale, izlaže rad pod nazivom Strop Sikstinske kapele, sv. II / The Sistine Chapel Ceiling, Vol. II, 2,22 prostorno specifična intervencija, muzejski audiovodič, dokumentacija / site-specific intervention (audio museum guide, documentation), a u Noći muzeja održat će performans s Ninom Goropečnik, Tijom Čiček i Tinom Tomšič. Aktivnost se održava u Muzeju likovnih umjetnosti.

20:00 - 22:00

·       RADIONICA 3D OLOVKOM

U suradnji s Centrom tehničke kulture Osijek, ZTK Grada Osijeka, Ida Đurkić održat će radionicu za posjetitelje koji će biti u mogućnosti stvoriti vlastite prostorne radove pomoću 3d olovke i filamenta.

20:30 - 00:30

·       KONCERT

Koncert osječkih jazz glazbenika u prostoru Muzeja likovnih umjetnosti.

AKTIVNOSTI U SKLOPU IZLOŽBE 28. SLAVONSKI BIENNALE (18:00 - 01:00)

·       Virtualni book - slavonski autori na Slavonskom biennalu

·       Svijet u muzeju - interaktivna mapa

·       Ambijent u prostoru - aktivnost inspirirana radom Jake Babnika

·       Sreća u križaljci - aktivnost inspirirana radom Tomislava Pavelića

·       Asocijacije - aktivnost inspirirana radom Ivone Pupačić

·       Film - Jednom ćemo gledati noć muzeja 2023 - aktivnost inspirirana radom Tome Savića Gecan

·       Make a mountain of positive thoughts - aktivnost inspirirana radom Wesleya Johna Fouriea

22.01.2023. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno