« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NOVČANA KAZNA

Nobilo mora platiti 7000 kuna za šamaranje maloljetnika

Nikakav čin nasilja, pa ni šamar, ne može biti odgovor na postupak tih mladića, objasnio je sudac

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković/Cropix)
Više o

kontejneri

,

Anto Nobilo

,

šamar

Zagrebački odvjetnik Anto Nobilo danas je proglašen krivim i kažnjen sa 700 kuna, zbog remećenja javnoga reda i mira jer je krajem prošle godine ošamario 15-godišnjaka koji je s prijateljima blokirao promet.

Postane li kazna pravomoćna Nobilo će morati platiti dodatnih 2730 kuna sudskih troškova, uključujući i sudsko-medicinsko vještačenje.

Ključni dokaz za utvrđivanje krivnje bile su fotografije s mjesta sukoba, objasnio je sudac Prekršajnog suda u Zagrebu Darjan Bižupić.

Sud nije prihvatio Nobilovu obranu da se radilo o nužnoj obrani, da je napadnut kontejnerom, da mu se maloljetnik unosio u lice i da mu je prijetio napad ostalih mladića iz skupine koja je blokadom prometa izražavala nezadovoljstvo jer nemaju mjesto za igru.

Sudac je rekao da može razumjeti ljutnju vozača i onih koji su maknuli kontejnere, ali da nikakav čin nasilja, pa ni šamar, ne može biti odgovor na postupak tih mladića. Za mladiće je rekao da su možda legitiman cilj pokušali ostvariti nelegalnim putem.

Za remećenje javnoga reda i mira propisana je kazna od 200 do 800 kuna.

Nobilo koji se nije pojavio na izricanju presude, a što nije ni bio dužan, novinarima je telefonom rekao da će se žaliti jer sud nije prihvatio njegovu obranu da je postupio u nužnoj obrani. (hina/metro-portal)

29.03.2010. 17:21:23
Novi komentar
nužno
nužno