« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
'FAIR TRADE'

Njemački policajci na Jadran, hrvatski na Oktoberfest

Joachim Herrmann i Tomislav Karamarko zaključili su kako su hrvatska i bavarska policija ostvarile dobru suradnju.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

policija

,

Bavarska

,

Oktoberfest

,

Tomislav Karamarko

,

Joachim Herrmann

,

policijska suradnja

,

ministarski sastanak

,

bavarska policija

Njemački policajci ovoga će ljeta prvi put biti u ophodnjama duž jadranske obale, u mjestima u koja dolazi mnogo turista iz te zemlje, a njihovi kolege iz Hrvatske to će činiti u Bavarskoj tijekom Oktoberfesta, izvijestili su danas ministri unutarnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann i Hrvatske Tomislav Karamarko.

Nakon sastanka u Zagrebu ministri su izjavili da su hrvatska i bavarska policija ostvarile dobru suradnju, posebice u suzbijanju organiziranoga kriminala te da će tu suradnju "nastojati dodatno produbiti".

Hrvatski ministar tom je prigodom rekao da su odnosi hrvatske i bavarske policije izvanredni i u razmjeni informacija i u edukaciji kadrova.

Herrmann je rekao da se iz bavarske perspektive ne može složiti s jučerašnjim tvrdnjama BBC-a da je Hrvatska nesigurna zemlja.

"Unutarnja sigurnost je nešto s čim se Hrvatska dobro nosi i radi na ispunjavanju uvjeta za ulazak u Europsku uniju", ocijenio je Herrmann i dodao da će Hrvatska u Uniju ući 2011. godine, u čemu će, kao i dosad, imati punu potporu Bavarske. (hina/metro-portal)

17.04.2009. 16:23:27
Novi komentar
nužno
nužno