« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
ZABUNA?

Njemački ministar pokušao prošvercati tepih

Ministar razvoja kupio je u privatne svrhe tepih površine devet četvornih metara i težine 30 kg tijekom posjeta Afganistanu, nakon čega ga je pokušao uvesti bez carine

Fotografija vijesti
Više o

Angela Merkel

,

Njemačka

,

Afganistan

,

tepih

,

smiješne vijesti

Jedan bi afganistanski tepih mogao biti presudan za karijeru njemačkog ministra razvoja Dirka Niebela, koji ga je bez plaćanja carinske pristojbe dao dopremiti u Njemačku iz Afganistana, zbog čega je postao metom lavine kritika, prenosi Hina.

Liberalni ministar (FDP) u vladi Angele Merkel kupio je u privatne svrhe tepih površine devet četvornih metara i težine 30 kg tijekom službena posjeta Afganistanu u ožujku. Odložen u veleposlanstvu Njemačke u Kabulu, tepih vrijedan približno 1100 eura po pisanju časopisa Spiegel, prevezen je besplatno 20. svibnja u Njemačku avionom čelnika njemačkih vanjskih obavještajnih službi.

Po dolasku u Berlin, voluminozni paket nije prošao carinsku provjeru, priznalo je ministarstvo, navodeći kao razlog "nesporazum". Vozač je pokupio tepih u zračnoj luci Schoenefeld.

Otkriće te afere izazvalo je kritike i sarkastične komentare u Njemačkoj.

"Ministar Niebel brka ministarstvo sa samoposluživanjem za njega i njegov FDP", kazao je oporbeni političar Thomas Oppermann (SPD).

Niebel je priopćio da je prvotno namjeravao prenijeti tepih kao "osobnu prtljagu" pri sljedećem boravku u Afganistanu. "Obradovao sam se što ne moram tako dugo čekati da dođem do svojeg tepiha", dodao je on u priopćenju.

08.06.2012. 11:25:27
Novi komentar
nužno
nužno