« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PSEĆA PALMA

Njemački bokser Boss najbolji pseći glumac u Cannesu

Boss je imao oštru konkurenciju u irskom vučjem hrtu, pored kojeg legne Russell Crowe nakon što ga Lady Marian (Cate Blanchett) potjera iz spavaće sobe u "Robinu Hoodu"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock - Ilustracija)
Više o

Cannes

,

pas

,

austerity

,

ljubavne ručke

,

digitalna priča o Božiću

,

Biutiful

Njemački bokser po imenu Boss, koji sumanuto ganja frizijske krave u britanskom filmu "Tamara Drewe" redatelja Stephena Frearsa, proglašen je dobitnikom "Pseće palme", nagrade za najbolje pseće glumačko ostvarenje na festivalu u Cannesu.

Boss je imao oštru konkurenciju u irskom vučjem hrtu, pored kojeg legne Russell Crowe nakon što ga Lady Marian (Cate Blanchett) potjera iz spavaće sobe u "Robinu Hoodu", filmu koji je 12. svibnja otvorio 63. međunarodni filmski festival u francuskom Cannesu.

Producent Frearsova filma u Bossovo je ime primio nagradu, dijamantnu ogrlicu s ugraviranim slovima "Pseća palma". Prošle je godine pas u 3D tehnologiji iz animiranog filma "Nebesa" odnio istu nagradu.

Ove godine obilježava se 10. obljetnica Pseće palme, koju dodjeljuju idejni začetnik nagrade Toby Rose i britanski filmski kritičari. Zlatna palma, glavna nagrada filmskog festivala, dodijelit će se u nedjelju, 23. svibnja. (hina/metro-portal)

22.05.2010. 12:58:00
Novi komentar
nužno
nužno